Δημαρχόπουλος: Στη Σταυρούπολη, μην τολμήσετε!

2 Νοεμβρίου 201818:51

Η πρώτη ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης για το ενδεχόμενο δημιουργίας Camp προσφύγων στην Σταυρούπολη συμπληρώθηκε και με δήλωση του Δημάρχου Ξάνθης, Μπάμπη Δημαρχόπουλου

Να σημειώσουμε ότι το θέμα ήρθε στο φως από πληροφορίες του viadiplomacy.gr σε άρθρο του στις 24 Οκτωβρίου. Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι ότι η πληροφορία αυτή δεν προήλθε από το κέντρο, την Αθήνα, αλλά από τον Έβρο σε σχετικό ρεπορτάζ (εδώ)

Στη φημολογία και τα σενάρια που θέλουν τη δημιουργία ανοιχτού τύπου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο «Σπυρίδωνος Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά: «Μην τολμήσετε! Σενάρια τέτοιου είδους κάνουν, ήδη, πολύ κακό σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στην ανάδειξη του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της, ως αντιστάθμισμα στον οικονομικό μαρασμό και στις δυσκολίες που ζει ο τόπος μας. Βιολογικές καλλιέργειες, αγροτουρισμός, δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών μονοπατιών αλλά και διαμόρφωση τηλεματικού κέντρου ως πόλος έλξης επισκεπτών είναι μόνο κάποια από όσα επενδύει μια άκρως ευαίσθητη και ακριτική περιοχή.

Άλλωστε έχει περάσει αρκετός καιρός από την υπόσχεση της Πολιτείας και ουδέποτε έγινε πράξη, για την επαναλειτουργία στην Ξάνθη, της Αστυνομικής Σχολής, η οποία φιλοξενεί ακόμη και σήμερα παράτυπους μετανάστες.

Επίσης, επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου στρατοπέδου ή την παραχώρηση των εγκαταστάσεων για την αξιοποίησή τους από τον Δήμο Ξάνθης».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr