dimarxeio xanthis best 1

Έρχονται υποχρεωτικές αυξήσες τελών στους χρεωμένους Δήμους ! Αρνούνται οι Δήμαρχοι

21 Νοεμβρίου 201222:09

dimarxeio xanthis best 1Υποχρεωτικές αυξήσεις στα τέλη που βαρύνουν τους δημότες και μάλιστα υπέρογκες, έρχονται για κάθε Δήμο σύμφωνα με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για κάθε Δήμο που δεν καταφέρνει να έχει μειώσει τα ελλείματά τους.

Η επιβολή τους είναι υποχρεωτική για τους Δήμους, ενώ αν οι αυξήσεις δεν είναι ικανές να εξυγιάνουν τα οικονομικά των Δήμων, έρχονται και νέες υποχρεωτικές αυξήσεις που θα επιβαρύουν ακκόμη περισσότερο τους Δημότες και μέχρι την οριστική εξυγίανση.

«Η στρατηγική της συνεχούς υποβάθμισης των Δήμων συνεχίζεται, αναφέρει σχολιάζοντας ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυυλιανίδης. «Οι Δήμοι είναι αυτοί που έχουν τις λιγότερες οφειλές και χρέη από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας αφήσουν τα ψεύδη και ας δουν πως θα βοηθήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον μόνο φορέα που είναι κοντά τους Δημότες, σε αυτή την περίοδο κρίσης που καταρρέουν οι δομές του κοινωνικού κράτους», αναφέρει ο Δήμαρχός Ξάνθης

Σύμφωνα με το Μ. Στυλιανίδη η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους Δήμους και πρέπει να είναι σίγουρη ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ.» Η λογική των τροϊκανών και της τρικομματικής κυβέρνησης, είναι οι περικοπές και οι απολύσεις. Ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σημερινά τέλη, πώς είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάνε;» συμπληρώνει εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση των αυτοδιοικητικών στα νέα μέτρα που έρχονται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κόσμος δεν αντέχει, σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης που θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη υστέρηση στα έσοδα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr