Δημαρχόπουλος: Θα διορθωθούν οι αστοχίες της πλατείας. Αποχώρηση Ξυνίδη και μείωση 20% στα τέλη για ευπαθείς ομάδες

27 Οκτωβρίου 201421:17

Το θέμα της πλατείας συζητήθηκε, παρεμπιπτόντως, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας,  με αφορμή την εγκριση της λωρίδας τυφλών που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία και περνά από σκαλοπάτια.

Μιλώντας για το θέμα και μετά από κόντρα με τον επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για την Ξάνθη”, Νίκο Ανταμπούφη, που υποστήριξε ότι στη συζήτηση της κυκλοφοριακής μελέτης  ο Δήμαρχος είπε πως δεν θα αλλάξει η πλατεία, ο Χ. Δημαρχόπουλος τόνισε ότι δεν έκανε αυτή τη διατύπωση και ότι “Η πλατεία αλλάζει, όταν υπάρχουν αστοχίες πρέπει να τις διορθώσουμε”.  Την άποψη φάνηκε να ασπάζεται εν μέρει και ο Θανάσης Ξυνίδης, ο οποίος τοποθετούμενος αργότερα είπε ότι είναι σωστό ο Δήμος να βλέπει τις αστοχίες και να τις διορθώνει.

2014-10-27 18.57.01Κατά τα άλλα, η μετακίνηση της λωρίδας τυφλών, με έξοδα της επιχείρησης που γειτνιάζει εγκρίθηκε με τη διαφωνία των παρατάξεων Κολλάρου, Ανταμπούφη, Καμαρίδη, ενώ η Πρόεδρος της Ένωσης Τυφλών Θράκης κα Αλατά βρέθηκε στη συνεδρίαση, πήρε το λόγο και συναίνεσε στην μετακίνηση της όδευσης. Πρόσθεσε πάντως ότι θα ήθελε μεγαλύτερη ευαισθησία από το Δήμο στα θέματα ΑΜΕΑ και τυφλών, ενώ ο Δήμαρχος συμφώνησε και ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να είναι πιο ουσιαστικές στις προτάσεις που αφορούν σε ΑΜΕ Α.

Αποχώρηση μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση λόγω Τεχνικού Προγράμματος

Στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αποχώρησε η παράταξη Πούλιου – απόντος του επικεφαλής εκπροσωπήθηκε από το Θανάση Ξυνίδη-  διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι είχε ελλειπή ενημέρωση και δεν είχε το χρόνο για να υποβάλει τις προτάσεις της. Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος αρνήθηκε την αναβολή του θέματος λέγοντας ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι το όραμα της Δημοτικής Αρχής και έτσι η μείζονα αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση, για πρώτη φορά στην τρέχουσα θητεία.

Μείωση 20% στα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής γύρω από το “πάγωμα” όλων των δημοτικών τελών πάσης φύσεως, με βάση τις σχετικές εισηγήσεις.

Όμως στη διάρκεια της συνεδρίασης, μετά και από σχετικές επισημάνσεις ο Δήμαρχος πρότεινε και έγινε δεκτό, να υπάρξει οριζόντια μείωση 20% σε όσες οικογένειες είναι ευπαθείς, με κριτήριο να πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Η απόφαση αυτή βρήκε σύμφωνη όλη την αντιπολίτευση, με τον Γιώργο Κολλάρο να αναφέρει ότι αν αυτό είχε ειπωθεί νωρίτερα όταν περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα, θα είχαν ικανοποιηθεί τα μέλη των σωματείων που είχαν το αντίστοιχο αίτημα.  (σχετικό ρεπορτάζ εδώ)

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του σωματείου καφε-μπαρ για μείωση του συντελεστή τελών τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα της “παραλίας” λόγω μείωσης της εμπορικής τους αξίας, όπως είχε αποφασίσει σχετικά και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr