Η ΔΗΜΑΡ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 201603:46

“43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι μνήμες και τα μηνύματα προβάλλουν πάντα επίκαιρα. Αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Εξέφρασε την ανάγκη της νεολαίας να αγωνιστεί για τα αιτήματα ενός ολόκληρου λαού για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία. 

Σήμερα, που η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, πρέπει να σηματοδοτήσει την ενότητα του λαού για την υπεράσπιση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και την ενίσχυση των θεσμών της Δημοκρατίας. Με συλλογική δράση και εθνική συνεννόηση.

Η γενιά της κρίσης δεν πρέπει να αποδειχθεί μια χαμένη γενιά. Είναι επείγουσα αναγκαιότητα η άμεση αλλαγή πολιτικών για την υπέρβαση της οικονομικής δυσπραγίας με βαθιές μεταρρυθμίσεις, η στήριξη της νέας γενιάς που μαστίζεται από την ανεργία.

Χρέος μας ταυτόχρονα είναι να αντιταχθούμε και να απομακρύνουμε κάθε φασιστικό, ρατσιστικό, ξενόφοβο χαρακτηριστικό, που εμφανίζεται στην ελληνική κοινωνία.

Η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους. Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη.”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr