Δήμ. Συμβούλιο Αβδήρων: Στις ομάδες παραγωγών και όχι στο Δήμο το κόστος συντήρησης των γεωτρήσεων.

7 Οκτωβρίου 201418:11

Το θέμα των κοινόχρηστων γεωτρήσεων και τους κόστους για τη λειτουργία και τη συντήρησή τους απασχόλησε, μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο των Αβδήρων που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στη Γενισέα.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, το κόστος για τη λειτουργία τους που επιβαρύνει με περίπου το Δήμο Αβδήρων, θα καλύπτεται στο εξής από τους ίδοιυς τους παραγωγούς, στις ομάδες των οποίων θα παραχωρηθούν οι σχετικές εγκαταστάσεις. Ο αριθμός των γεωτρήσεων είναι αρκετά μεγάλος στην επικράτεια του Δήμου Αβδήρων και το κόστος που καλείται να πληρώσει ο Δήμος ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, ποσό που θα επιμεριστεί στους χρήστες των αρδευτικών γεωτρήσεων του Δήμου.

Κατά τα άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ορίστηκε εκ νέου το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ Αβδήρων. Ο λόγος ήταν πως η απόφαση που ελήφθη στο πρώτο Δ.Σ. για τον ορισμό των μελών, δεν τηρήθηκε η ποσόστωση υπέρ των γυναικών και έτσι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε τον ορισμό στον Έλεγχο Νομιμότητας.

Κόντρες για τα τέλη

Εξάλλου, επανήλθε η κόντρα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για τα τέλη που πληρώνουν οι παραγωγοί της Λαικής Αγοράς – με την αντιπολίτευση να προτείνει πλήρη απαλλαγή και τη συμπολίτευση να διαφωνεί- καθώς και τα τέλη για τους μικροπωλητές – με την αντιπολίτευση να προτείνει, μείωση 50%

Τέλος η δαπάνη καθαρισμού των αγωγών ομβρίων πέρασε κατά πλειοψηφία με την αντιπολίτευση να αναφέρει ότι πρόκειται για υποχρέωση της ΔΕΥΑΑ και όχι του Δήμου και τη δημοτική αρχή να σημειώνει ότι η κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΑ δεν επιτρέπει αυτή τη δαπάνη.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr