Δηλώσεις υποστηρικτών του ΝΑΙ στην Ξάνθη: Σαφές το μήνυμα, ενισχυμένη η κυβέρνηση

6 Ιουλίου 201510:00

Το ηχηρό μήνυμα του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώθηκε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παραδέχθηκαν τα στελέχη των πολιτικών χώρων που στήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, από την Ξάνθη.

Κ. Τριανταφυλλίδης: Προσωπική νίκη του Τσίπρα

Σύμφωνα με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη «ήταν μια προσωπική νίκη του Πρωθυπουργού . Πήρε το μήνυμα που ήθελε από τον ελληνικό λαό και είναι επιτυχία.»

Συνέχισε όμως λέγοντας: «Είναι όμως επιτυχία και η πρωτόγνωρη η κινητοποίηση ανθρώπων υπέρ του Ναι, – ίσως δεν πήρε αυτό που περίμενε- αλλά είναι ένας κόσμος που πάσχει στην πολιτική εκπροσώπηση και δεν μπορεί να εκφραστεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να προβληματίσει. Ο χώρος του κοινωνικού φιλελευθερισμού είναι κυρίαρχος ιδεολογικά σε όλο τον κόσμο αλλά σίγουρα στη χώρα έχουμε παρεκκλίνει σε πολλές πλευρές και αυτό πληρώνουμε σήμερα.» είπε λίγη ώρα πριν ο Α. Σαμαράς παραιτηθεί από την αρχηγία του κόμματος καθώς αποδείχτηκε προφητικός:

« Δεν θέλω να πέσει, αλλά να φύγει μόνος του ο Σαμαράς»

«Δεν θέλω ο Σαμαράς να πέσει αλλά να δρομολογήσει μόνος του τις εξελίξεις και να αποχωρήσει» ήταν το σχόλιο του Κώστα Τριανταφυλλίδη για το ζήτημα της ηγεσίας που προβληματίζει τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για διαδικασίες συνεδρίου που πρέπει να ανοίξει ο χώρος . «Η Ν.Δ. πρέπει να ξαναεφεύρει τον εαυτό της και να εκφράσει τον πολιτικό κεντροδεξιό χώρο» είπε και έκανε λόγο για απώλεια προσανατολισμού.

Τέλος σε σχέση με το κλίμα των τελευταίων ημερών σχολίασε: « Ήταν υπερβολικά έντονη η προσπάθεια από κάποιους πόλους εξουσίας να ενσπείρουν μια κινδυνολογία, μια παρουσία προσώπων αρκετά φθαρμένων και πιέσεις από το εξωτερικό που είχαν αρνητική εικόνα. Δεν ξέρω αν είχε θετική ή αρνητική επίπτωση και με προβλημάτισε το γεγονός ότι με όλα αυτά η διαφορά έφτασε τόσο ψηλά.»

Αρης Σαββίδης/Ποτάμι. Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα και αυτή τη διαφορά. Σημασία έχει ότι σήμερα έγινε σαφές με πολύ εμφατικό τρόπο η άποψη του ελληνικού λαού ότι έχει πειστεί και στηρίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, υπάρχει μια ξεκάθαρη θέληση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ΑΜΘ Άρης Σαββίδης, στις δηλώσεις του.

“Θα πρέπει να σκεφτεί καλά ο Πρωθυπουργός την όποια διαπραγμάτευση έχει στο μυαλό του και πρέπει να σταματήσει ο διχασμός που υπάρχει στην Ελλάδα, η επόμενη μέρα είναι ίδια για όλους και περιμένουμε συμφωνία σε 48 ώρες και ανοιχτές τράπεζες από την Τρίτη» ήταν οι απόψεις που εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Άρης Σαββίδη που χαρακτήρισε δύσκολη την εβδομάδα που πέρασε.

Χ. Αμανατίδης/ΠAΣΟΚ: Μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Χρήστος Αμανατίδης, στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι η επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και δεν χωράει αμφισβήτηση.

Πρόσθεσε πάντως ότι «Για μας μετράει το αύριο και όχι το αποτέλεσμα.  Το έρωτημα που έθτε η κυβέρνηση στις 7.05 αλλαξε και μετετράπη σε ψήφο εμπιστοσύνης» σχολίασε σχετικά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που όμως πρόσθεσε ότι η επόμενη μέρα παραμένει δύσκολη θεωρώντας ότι δεν έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της κυβέρνησης από το αποτέλεσμα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr