Το δίλημμα Τσίπρα – Επίσκεψη σε έργο Κοντού η σε έργο Ξυνίδη

14 Νοεμβρίου 201717:55

Τελικά καθόλου άβολες δεν είναι οι στιγμές και για τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται πετυχημένα έργα που έγιναν σε εποχές γερμανοτσολιάδων. Μπορεί όλοι να χαμογελάνε και να τον περιμένουν με μπαγιάτικα λουλούδια της Άνοιξης, αλλά επιτυχία πουλάνε πάνω στα έργα των σαμαροβενιζέλων. 

Τα θερμοκήπια που επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός την Τρίτη στην Ξάνθη είναι ένα έργο που φωτογραφίζεται ο κάθε συριζαίος που έρχεται στην Ξάνθη. Αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά αλλά καθόλου δεν τους πειράζει είναι πως η ανάπτυξη της γεωθερμίας στην περιοχή οφείλεται στον γερμανοτσολιά, σαμαροβενιζέλο, Σωκράτη Ξυνίδη. 

Από την άλλη, υπάρχουν και τα πολλά πετυχημένα έργα του Αλέκου Κοντού, παράδειγμα η ΣΕΚΕ, η οποία δεν είναι μια σκληρά καπιταλιστική επιχείρηση, έχει και το άρωμα του συνεταιρισμού. Γιατί ο πρωθυπουργός  και ο μέσος συριζαίος που έρχονται στην Ξάνθη δεν επισκέπτονται αυτή την επιχείρηση. Μιλάμε για την μεγαλύτερη εταιρεία στο κλάδο της σε Ελλάδα και Βαλκάνια. 

Στην περίπτωση του πρώην υπουργού δεν είναι  μόνο ότι έχει τις ταμπέλες του γερμανοτσολιά και του σαμαροβενιζέλου, αντιπροσωπεύει την επιτυχία της δεξιάς παράταξης και επιπρόσθετα είναι αυτός που με το έργο του κάνει να φαίνονται πολιτικοί νάνοι οι νυν βουλευτές. 

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την εταιρεία

Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τηρεί τη νομοθεσία και λέει όχι στην παρασιτική και αρπακτική συμπεριφορά επιχειρηματιών, που επί δεκαετίες απομυζούσαν κρατικά κονδύλια και στο τέλος έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αφήνοντας τους εργαζόμενους στον δρόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας «Πλαστικά Θράκης» στον νομό Ξάνθης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια και που επενδύουν στην έρευνα, στην καινοτομία, στη νέα τεχνολογία και τον ανθρώπινο παράγοντα.  Για το σκοπό αυτό διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα “Πλαστικά Θράκης” πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας και αυτό, όπως είπε, δεν προκύπτει μόνο από τους αριθμούς αλλά και από το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]