Δικογραφία σε βάρος αστυνομικών για τον τραυματισμό λαθρομεταναστών σε δασική περιοχή

11 Ιουνίου 202007:24

Σε δασική περιοχή του Έβρου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε οδικώς στο εσωτερικό της χώρας 13 παράνομους μετανάστες.

Ο δράστης δεν υπάκουσε στο σήμα στάσης που του έκαναν οι αστυνομικοί και επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν το δράστη, ένας εξ αυτών πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού στον αέρα και βολές ακινητοποίησης του αυτοκινήτου, το οποίο και τελικά ακινητοποιήθηκε σε δασικό δρόμο.  

Ακολούθως οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος διαπίστωσαν ότι μετέφερε δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες, δύο εκ των οποίων είχαν τραυματισθεί ελαφρά στο γλουτό και στο μηρό προφανώς από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν ενώ για τον τραυματισμό των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr