dikorikoi_siouti_kai_amth

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ, στηρίζουν την παραμονή του Στρατοδικείου (video)

16 Σεπτεμβρίου 201122:31

dikorikoi_siouti_kai_amthΟι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Περιφέρειας βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ξάνθη, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. Ξάνθης  και παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου για το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του Στρατοδικείου Ξάνθης.

Ήδη, έχει αποσταλεί σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Άμυνας και τους βουλευτές της περιοχής και γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  800 με 900 υποθέσεις απασχολούν κάθε χρόνο το Στρατοδικείο της Ξάνθης, σημείωσε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ξάνθης Κική Κιούση, η οποία σημείωσε ότι το ενδεχόμενο κλεισίματος του Στρατοδικείου κινητοποιεί και συνενώνει όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.  «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη διατήρηση του Στρατοδικείου της Ξάνθης  ανέφερε η κυρία Κιούση, η οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το Στρατοδικείο που λειτουργεί από το 1995, βρίσκεται στο φυσικό του χώρο καθώς στη Θράκη υπάρχει ο πιο πολυάριθμος σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού, είναι σε μια ευαίσθητη περιοχή ενώ θα υπάρξει μεγάλη οικονομική αιμορραγία από την πιθανή απομάκρυνσή του.

 «Έχουν γίνει μια σειρά από ενέργειες από την πλευρά των Δικηγορικών Συλλόγων της περιοχής»  είπε και θα καταλήξουν στην έκδοση μιας κοινής ανακοίνωσης. Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η λειτουργία του Στρατοδικείου στην Ξάνθη δεν επιβαρύνει το Υπουργείο Άμυνας, καθώς ο χώρος που στεγάζεται έχει παραχωρηθεί από το Δήμο, άρα δεν συντρέχουν λόγοι περί μείωσης των εξόδων λειτουργίας.

Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων με περιφερειακή συνείδηση και ενιαία άποψη

Ο Κώστας Ντίνας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σημείωσε ότι «η πιθανότητα να μεταφερθεί το Στρατοδικείο της Ξάνθης έχει ισχυρό έρεισμα  αλήθειας,  συντονίζουμε της ενέργειές μας για την αποτροπή του ενδεχομένου και όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να παραμείνει στην Ξάνθη» είπε προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αποκέντρωση των υπηρεσιών και όχι συγκέντρωσή τους στο κέντρο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Κομοτηνής Γιώργος  Κυμπαρίδης είπε πως με μεγάλη διάθεση προσφοράς και στήριξης οι δικηγόροι όλης της περιφέρειας στηρίζουν το αίτημα για την παραμονή του Στρατοδεικείου «Αυτό που προέχει είναι η ενδυνάμωση και όχι η αποδυνάμωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας», ανέφερε και σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει ούτε σκέψη για πιθανή κατάργηση ή απομάκρυνση αφού ούτε οικονομία θα γίνει  αλλά ούτε και βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης θα υπάρξει.

Ο Γιώργος Καπετανίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ορεστιάδας, ανέφερε ότι ο λόγος η μετφορά του Στρατοδικείου από την Καβάλα στην Ξάνθη εξυπηρέτησε συγκεκριμένους σκοπούς, κυρίως λόγω του Δ΄Σώματος Στρατού , και συνεχίζει να εξυπηρετεί μέχρι και σήμερα. «Είχαμε αποφασίσει στην Ορεστιάδα και διεκδικούσαμε μεταβατική έδρα και αντ΄αυτού αντιμετωπίζουμε τη μεταφορά του Στρατοδικείου από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε. Πρόσθεσε ότι Ξάνθη και Ορεστιάδα διεκδικούν επίσης και τη δημιουργία Διοικητικού Πρωτοδικείου που θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύο περιοχές.

Για το Διοικητικό Πρωτοδικείο σε Ξάνθη – Ορεστιάδα

Ο Κώστας Αθανασίου, Πρόεδρος του ΔΣ Καβάλας, ανέφερε ότι η λειτουργία του Στρατοδικείου της Ξάνθης εξυπηρετεί μια σειρά από λειτουργίες ενώ η γιγάντωση δικαστικών μονάδων, όπως θα συμβεί εν προκειμένω αν επαληθευτούν τα σενάρια, και το εύρος αρμοδιοτήτων του Διαρκούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης δεν θα εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους γίνεται, πέρα από τη μεγάλη ταλαιπωρία που θα προκληθεί για όλους τους εμπλεκόμενους.  «Έχουμε περιφερειακή συνείδηση και δεν πρόκειται επ΄ουδενί να δεχτούμε τη μετακίνηση του Στρατοδικείου Ξάνθης» κατέληξε.

dikogorikoi_5_proedroi_xanthi_siouti

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr