Δίκη Τόλμης-Μίχογλου: Αληθής η είδηση ότι είχε Χρυσαυγίτες στο συνδυασμό του – Αθώωση για το γεγονός, ενοχή για τα σχόλια

2 Δεκεμβρίου 201504:56

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποδείχτηκε η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης την Τρίτη, μετά τη μήνυση του Δημάρχου Τοπείρου για την προεκλογική του φράση ότι στο συνδυασμό του συμμετέχει η Χ.Α. Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι  είναι απολύτως αληθές το περιβόητο δημοσίευμα της εφημερίδας Τόλμη στο οποίο εμφανιζόταν ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου σε προεκλογική συγκέντρωσή του να δηλώνει ότι στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχει η Χρυσή Αυγή !

Ως προς την είδηση της ανακοίνωσης για τη Χ.Α. το Δικαστήριο αθώωσε τον Εκδότη της Εφημερίδας Παύλο Σιδηρόπουλο ενώ τον καταδίκασε για τα σχόλια που συνόδευαν το ρεπορτάζ με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, σε πρώτο βαθμό.

Πραγματογνωμοσύνη για την απομαγνητοφώνηση του video

Στη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκε το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης του εργαστηρίου της Αστυνομίας για την απομαγνητοφώνηση του video, στο οποίο επιβεβαιώθηκε ότι ο Δήμαρχος Τοπείρου ανέφερε ότι στο συνδυασμό του συμμετέχει η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα η υπεράσπιση ζήτησε να προβληθεί και το video στην αίθουσα, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σοφία Χατζηκώστα, πρότεινε καταδίκη με ποινή 18 μηνών και χρηματικού προστίμου 5.000 ευρώ, που δεν έγινε δεκτή από την έδρα κατά την επιμέτρηση της ποινής.  Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν οι Σ. Μωραΐτης και Ε. Πολυχρονιάδου ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Κώστας Κανάτας. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Δικηγόρος Ξάνθης Δημήτρης Μπρατίδης και δικηγόρος πολιτικής αγωγής ο Στέργιος Γιαλάογλου. Η πλευρά της υπεράσπισης είχε ζητήσει την αναβολή της δίκης λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα της υπόθεσης αλλά δεν έγινε δεκτό.  

Ικανοποίηση στους εναγομένους  για την επιβεβαίωση της είδησης

Από την πλευρά των συντελεστών του δημοσιεύματος εκφράστηκε ικανοποίηση για την επίσημη επιβεβαίωση της είδησης που μεταδόθηκε αλλά και υπερηφάνεια για το γεγονός ότι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη επειδή στηλιτεύουν την προσπάθεια πολιτικής νομιμοποίησης της νεοναζιστικής συμμορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθούν οι δίκες για την ίδια ακριβώς υπόθεση εναντίον του   XanthiPress.gr (έχει αναβληθεί μετά από αίτημα των εναγόντων ήδη μία φορά) και του Καναλιού 6 αλλά και οι μηνύσεις των διευθυντών των ΜΜΕ εναντίον του Δημάρχου Τοπείρου για το γεγονός ότι είχε εκδώσει σειρά Δελτίων Τύπου, στα οποία υποστήριζε ότι είχαν συλληφθεί εξαιτίας των δημοσιευμάτων αυτών, παρότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr