Δίκη Ναυτεργατών της Θάσου. Μια αθώωση, μια καταδίκη και μια αναβολή !

24 Ιουνίου 201408:30

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη άφησαν, τελικά, οι 28 ναυτεργάτες του λιμανιού του Λιμένα Θάσου οι οποίοι δικάστηκαν το πρωί της Δευτέρας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2012. Πιο συγκεκριμένα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν 3 δίκες, ωστόσο η τελευταία υπόθεση δεν εκδικάστηκε λόγω έλλειψης χρόνου, με το δικαστήριο να ορίζει νέα δικάσιμο στα τέλη Ιουνίου του…2015!

Οι άλλες δύο δίκες πραγματοποιήθηκαν κανονικά, την ώρα που έξω από την δικαστική αίθουσα έδωσαν το παρόν πολλοί κάτοικοι του νησιού, στελέχη του ΠΑΜΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζόμενων του δήμου Θάσου (ο δε δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης). Το κατηγορητήριο της πρώτης δίκης έκανε λόγο για παρακώλυση συγκοινωνιών στο παλιό λιμάνι ενώ το αντίστοιχο της δεύτερης δίκης αφορούσε το νέο λιμάνι.

Στην πρώτη δίκη η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τους κατηγορούμενους, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και για την δεύτερη δίκη. Όπως ανέφερε στο KavalaPress ο πρόεδρος των ναυτεργατών της Θάσου (και ένας εκ των κατηγορούμενων) Μάλαμας Μαλαμίδης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, μια ποινή που επιδέχεται έφεση (ένα δικαίωμα το οποίο αναμένεται να ασκήσουν άμεσα οι κατηγορούμενοι).

KavalaPress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr