Διοικητήριο: Διαμαρτυρία Παλιννοστούντων για την διακοπή των συντάξεων. Έδιωξαν Χρυσαυγίτες που εμφανίστηκαν

7 Ιουνίου 201317:32

Τη διαμαρτυρία τους για τη διακοπή των συντάξεων των υπερηλίκων από την πρώην ΕΣΣΔ διαδήλωσαν το πρωί της Παρασκευής έξω από την ΠΕ Ξάνθης, ομογενείς ελληνοπόντιοι της Ξάνθης.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Παλλινοστούντων και το ΠΑΜΕ με σκοπό τη διαμαρτυρία των υπερηλίκων από την πρώην ΕΣΣΔ που μένουν ανασφάλιστοι μετά τη διάταξη που ζητά τη συμπλήρωση 20ετίας στην Ελλάδα για τη συνταξιοδότησή τους.

Οι συγκεντρωμένοι διάβασαν σχετικό ψήφισμα των οποίο επέδωσαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και ζήτησαν την άμεση κατάργηση της σχετικής διάταξης του Νόμου 4093.

Ανεπιθύμητοι Χρυσαυγίτες σε ιδεολογική σύγχυση

Στο χώρο εμφανίστηκαν και κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής με διακριτικά και αδιευκρίνιστες προθέσεις, την απομάκρυνση των οποίων ζήτησαν οι συγκεντρωμένοι ενώ κάποια από τα μέλη της Χ.Α. κατηγόρησαν τους παλλινοστούντες για τα δάνεια που είχαν συνάψει με ευνοϊκούς όρους και εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση αλλά και τα αριστερά κόμματα γύρω από το θέμα των γενοκτονιών.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το θέμα:

«Οι ομογενείς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει Φασισμός-Χιτλερισμός. Οι πρόγονοι τους στην Ε.Σ.Σ.Δ. έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την αντιμετώπιση των φασιστών της Χιτλερικής Γερμανίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πολλοί από αυτούς παιδιά τότε βίωσαν στο πετσί τους τις φρικαλεότητες των πολιτικών προγόνων των Χρυσαυγιτών.  Αποδεικνύεται παράλληλα  πως η ιστορική αλήθεια και οι αγωνιστικές μνήμες παραμένουν ζωντανές παρά τη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας από τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.»

Tι ζητούν οι ομογενείς συνταξιούχοι:

Παράλληλα, οι ομογενείς ελληνοπόντιοι, αναφέρουν για το επίμαχο ζήτημα των συντάξεων:

Με την ψήφιση του ν.4093/2012, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τελείως την σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Ο.Γ.Α  για την συντριπτική πλειοψηφία (70%) των ανασφαλίστων υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

Ήδη κατέφτασαν τα πρώτα ειδοποιητήρια  που ενημερώνουν τους υπερήλικες για την διακοπή της σύνταξης από τις 01/01/2013 λόγω μη συμπλήρωσης των 20 ετών νόμιμης και μόνιμης διαμονής στη χώρα, αφήνοντας τους χωρίς κανένα εισόδημα αφού ήδη τους έχουν κοπεί τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Ζητάμε:

  •  άμεσα την κατάργηση της  §  5γ΄με την προϋπόθεση της 20χρονηςδιαμονής πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.
  • την άμεση καταβολή των συντάξεων απορίας και εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους υπερήλικες.
  • pallinostountes 2 pallinostountes 3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr