Διεθνή εκστρατεία του ΕΠΑΜ για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα

16 Φεβρουαρίου 201708:00

Στο πλαίσιο σειράς επαφών του επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ., πρέσβη ε.τ., Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, με κορυφαίους αξιωματούχους στο εξωτερικό, ο κ. Χρυσανθόπουλος συναντήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο με τον Γενικό Δ/ντη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Γερμανικού ΥΠ.ΕΞ, πρέσβη κ. Nunn και συζήτησαν τη συμμετοχή της Γερμανίας και των άλλων κρατών- μελών της ευρωζώνης σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα λόγω μέτρων λιτότητος.

Ο κ. Νunn ανέφερε ότι πρώτη φορά του τίθεται επισήμως θέμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κράτος μέλος της Ε.Ε και γι’ αυτό χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια οξεία αντίθεση στο θέμα αυτό μεταξύ της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε και της πολιτικής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υποσχέθηκε να επιληφθεί του θέματος προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση στις Βρυξέλλες.

Τέλος, ο Πρέσβης κ. Χρυσανθόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη λήψεως άμεσων μέτρων για την κατάπαυση των παραβιάσεων λόγω και του αυξανόμενου αριθμού θανάτων, που μόνον τον Ιανουάριο 2017 ήσαν της τάξεως των 12.000 σε όλη την Ελλάδα.

Το Ε.ΠΑ.Μ. συνεχίζει την διεθνή εκστρατεία για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

‘Ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα των επαφών είναι η άγνοια του θέματος στο εξωτερικό που καταδεικνύει περίτρανα την εγκληματική αμέλεια, στην καλύτερη των περιπτώσεων, που έχουν επιδείξει οι μέχρι τώρα κυβερνώντες, ώστε να ενημερώσουν την διεθνή κοινότητα και διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με τα εγκλήματα που συντελούνται στην Ελλάδα με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, κάτι που άλλωστε έχει καταδειχθεί πολλές φορές από σχετικές εκθέσεις και ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά και του ίδιου του, διακοσμητικού κατά τα άλλα, Ευρωκοινοβουλίου.” καταλήγει η συντονιστική ομάδα ΕΠΑΜ Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media

Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]