Διέλευση τουρκικών στρατευμάτων από τον Έβρο στη Συρία

14 Φεβρουαρίου 202009:48

Για μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ελλάδα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας  μία «ανάσα» κυριολεκτικά από το Ιντλίμπ της Συρίας όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα γράφει η  «Hurriyet», δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι, κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία μεταφέρουν και πολλαπλές στρατιωτικές μονάδες, αναμένεται να ενισχύσουν τα τουρκικά παρατηρητήρια στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Ο ανταποκριτής του «ΣΚΑΪ» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αποκάλυψε ότι τουλάχιστον τέσσερα οβιδοβόλα μεταφέρθηκαν από την Ανδριανούπολη στην επαρχία Χατάι, ενισχύοντας περαιτέρω της τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτοικοι του Έβρου πλησίον των συνόρων με την Τουρκία ανέφεραν πως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στρατευμάτων στην περιοχή στης Αδριανούπολης κάτι που τους προβλημάτισε ιδιαίτερα. Επιπλέον, όπως ανέφεραν οι ίδιοι προ ολίγων ημερών, κινητικότητα παρατηρήθηκε και στο ποτάμι του Έβρου από την τουρκική πλευρά, κάτι που όπως φαίνεται έχει εξήγηση δια της τουρκικής εφημερίδας.

φωτο:Deli Souleiman

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr