Η διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Ξάνθης στηρίζει το σχολικό λαχανόκηπο

2 Μαρτίου 201721:22

Την Τρίτη 7 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί, το προσωπικό της διεύθυνσης πρασίνου του Δήμου Ξάνθης θα προετοιμάσει τον υποδειγματικό σχολικό λαχανόκηπο στην περιοχή «Πετρελαιοαποθηκών».

Παράλληλα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 16.00-19.00 δάσκαλοι και μέλη του ΚΠΕ θα ολοκληρώσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να υποδεχτεί την άνοιξη 140 μαθητές που θα σπείρουν και θα φυτέψουν εποχικά λαχανικά.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ξάνθης και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Πρασίνου υποστηρίζει το σχολικό βιολογικό λαχανόκηπο που συντηρεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας.

Ο λαχανόκηπος εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» και τον έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 550 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η εξοικείωση των παιδιών στην καλλιέργεια μικρών οικογενειακών λαχανόκηπων, η αναβίωση των σχολικών λαχανόκηπων καθώς και η κατανόηση της αξίας της σωστής διατροφής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr