Διευθύνων σύμβουλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Φίλιππος Τσαλίδης

27 Ιανουαρίου 201614:36

Ο Φίλλιππος Τσαλίδης ορίζεται από την Κυβέρνηση Διευθύνων Συμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, όπως αναφέρει το ΒΉΜΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Βουλής, τα μέλη της Επιτροπής ΔΕΚΟ καλούνται την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για την ακρόαση των προτεινόμενων από τον υπουργό Υποδομών, για διορισμό στις θέσεις του προέδρου του Δ.Σ. και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντίστοιχα, κ.τους κυρίους Θεοχάρη και Τσαλίδη.

Ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ πολιτικός, έχει διατελέσει πρώην βουλευτής με τη ΝΔ , Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και, πρόσφατα Υπουργός Μακεδονίας Θράκης στην κυβέρνηση Θάνου ενώ είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου του κόμματος των ΑΝΕΛ. Όπως είναι γνωστό, είναι ηλεκτρονικός μηχανικός,

Ο Φ. Τσαλίδης είναι ηλεκτρονικός μηχανικός και έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται σε μία ​μεταβατική κατάσταση, καθώς ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώλησή της βαίνει προς ακύρωση και επανάληψη, αφού οι επενδυτές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον (SNCF, RZD- TERNA, GFR) για την εξαγορά της, δεν αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Έτσι, το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται σε νέο διαγωνισμό, καθώς έχουν εμφανιστεί νέοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για την εταιρία. 

Σημειωτέον ότι στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ υπάρχει ανοιχτός φάκελος κρατικών ενισχύσεων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ύψους 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, εάν η εταιρία δεν πουληθεί, τότε θα οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση, κατά το πρόσφατο παράδειγμα της Cyprus Airways και της Estonian Air. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr