Διευκρινίσεις Κεραμάρη για το μάθημα του Κορανίου . «Δεν είναι υποχρεωτικό»

16 Δεκεμβρίου 201511:45

Ό,τι ισχύει για τους χριστιανούς μαθητές και την απαλλαγή τους από τα Θρησκευτικά, ισχύει και για τους μουσουλμάνους μαθητές και το μάθημα του Κορανίου σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Π. Κεραμάρη.

Μετά την ερώτηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα περιστατικά μαθητών που υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν το μάθημα του κορανίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης διευκρινίζει ότι τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό και ότι η δήλωση συμμετοχής είναι ζήτημα του μαθητή και των γονέων για το αν επιθυμεί ή όχι να το παρακολουθεί.

«Οποιος δεν επιθυμεί να το παρακολουθήσει, υπογράφει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, όπως συμβαίνει και για τα θρησκευτικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε ότι η πολιτεία δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν το μάθημα, αντί να περιφέρονται οι μαθητές έξω από την αίθουσα.

Όπως είναι γνωστό, η ερώτηση των τριών βουλευτών κατατέθηκε μετά τα περιστατικά που υπήρξαν στην περιοχή της Ξάνθης και καταγγελίες γονέων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr