Διαζύγιο από την λογική ζητά από τους Ξανθιώτες η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ

3 Ιουνίου 201622:44

Όπως τα κουνούπια παθαίνουν ανοσία στα αντικουνουπικά, έτσι και οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στις σανοεξαγγελίες και στα ψέμματα, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει το διαζύγιο από την λογική και στην συνέχεια θα το επιβάλλει. 

Έτσι διαβάσαμε στο site της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ ένα άρθρο – το οποίο αυτοτοποθετήθηκε στα “ενδιαφέροντα”- όπου κάνει τα πρώτα του βήματα στην νέα πολιτική με τίτλο “Η Αριστερά μπορεί” 

Διαβάστε  αναλυτικά: 

Με τη Νέα Δημοκρατία να βυθίζεται στην αναξιοπιστία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον νέο οδικό χάρτη της κυβερνητικής πολιτικής, που περιλαμβάνει σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα αποτύπωσε τον χαρακτήρα των νέων παρεμβάσεων μέσα από το τρίπτυχο: κοινωνική προστασία, αναπτυξιακή προοπτική και δίκαιη κατανομή.

Πρόκειται όντως για ένα μεγάλο στοίχημα, δύσκολο αλλά αναγκαίο.

Μετά την επιτυχή κατάληξη της πιο κρίσιμης αξιολόγησης αλλά και την ουσιαστική επιτυχία στην αντιμετώπιση του χρέους, η κοινωνία ζητάει να επουλωθούν οι πληγές των πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, να μπούμε σε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης, αλλά τα κέρδη που θα αποκομίσει η οικονομία από αυτή την αλλαγή σελίδας να αναδιανεμηθούν δίκαια.

Πρόκειται για το κοινωνικό πρόσημο, όχι ως σύνθημα, αλλά ως πολιτική δράση, στόχευση και προοπτική.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς ήδη από τις πρώτες μέριμνες που είχε ήταν αυτό το κοινωνικό πρόσημο. Χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία, ακόμη και την περίοδο που δεν υπήρχαν οι πόροι, αλλά μόνο το όραμα και η διάθεση να υλοποιηθούν.

Η πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας, το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών, που το είχαν αφαιρέσει οι νεοφιλελεύθεροι θιασώτες των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, έγινε χωρίς κανένα ιδιαίτερο οικονομικό κόστος και σε περιόδους αυστηρής επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να πετύχει στις θεσμικές παρεμβάσεις το άλλο μεγάλο κοινωνικό προαπαιτούμενο. Βαθιές τομές στους καίριους τομείς του κράτους. Τη Δημόσια Διοίκηση, την Παιδεία και τους διαφανείς δημοκρατικούς κανόνες. Όλα αυτά που απαξίωναν επί δεκαετίες οι θιασώτες του συστήματος της διαπλοκής.

Ο νέος τηλεοπτικός χάρτης είναι μια σημαντική αρχή για να καθαριστεί η «κόπρος του Αυγεία» και να γυρίσουμε συνολικά σελίδα.

Όσο θα βαθαίνουν οι παρεμβάσεις σε τόσο μεγάλης κλίμακας θεσμούς, θα εμπεδώνεται και η πεποίθηση σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας ότι μπορούμε και αξίζουμε το καλύτερο.

Και τότε δεν θα έχει νικήσει μόνο η Αριστερά, αλλά όλη η κοινωνία.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr