dimotiko_symboulio_2-11_sympoliteusi

Αναβολή για την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου

22 Φεβρουαρίου 201122:25

dimotiko_symboulio_2-11_sympoliteusiΤόσο ο Συμπαραστάτης του Δημότη, όσο και η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης, πρόκειται να αναδειχθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει μέσα στο μήνα Φεβρουάριο, υποχρεωτικά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου υπήρξε ως θέμα η επιλογή των μελών (25 εκπρόσωποι φορέων και κινήσεων πολιτών και 25 φυσικά πρόσωπα, δημότες)  όμως τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε να ακολουθηθεί διαφορετική οδός. Και αυτό γιατί αφενός μεν οι υποψηφιότητες είναι πάρα πολλές, ξεπερνώντας τις 73 και η κλήρωση δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει κλήρωση, αφετέρου δε υπήρξα παράπονα από διάφορους φορείς που δεν κλήθηκαν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία, όπως ανέφερε ο Χρήστος Πούλιος.

Η Διευθύντρια του Δήμου Μαρία Σπανού έκανε γνωστό ότι υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο και ότι οι κλήσεις που υπήρξαν έγιναν με βάση όσα ο νομοθέτης αναφέρει. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης εστάλησαν επιστολές στους επικρατέστερους παραγωγικούς φορείς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία της υποβολής αιτημάτων από φορείς και πολίτες της περιοχής για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Διαβούλευσης μέχρι την Παρασκευή. Ακολούθως η επιτροπή που έχει συσταθεί για την αναμόρφωση του κανονισμού θα συνέλθει και θα προτείνει με ομόφωνη απόφαση προς το δημοτικό συμβούλιο τα πρόσωπα και τους εκπροσώπους που θα συνθέσουν την επιτροπή

Από την αντιπολίτευση υπήρξαν προτάσεις ώς να ισχύσουν κάποια κριτήρια και να γίνει ιεράρχηση ως προς τη σπουδαιότητα και το είδος της εκπροσώπησης, όπως είπε ο Θανάσης Ξυνίδης ενώ ο Χρήστος Πούλιος πρότεινε να υπάρξουν κριτήρια επιλογής φύλου και γεωγραφικής εκπροσώπησης, που όλα έγιναν δεκτά.

Ο Κ. Γιαγτζόγλου Πρόεδρος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.
Με απόφαση των επικεφαλής των παρατάξεων το νέο Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου (Επιχείρηση θεάματος και επικοινωνίας) έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος: Μανώλης Φανουράκης

Μέλη: Δρεμσίζης Ιωάννης

Χρηστίδης Ιωάννης

Μουμτζάκη Ευαγγελία

Καλαϊτζή Ιωάννα

Φουτσιτζή Παρθένα

Χουσεϊνογλου Τιμούρ  (Πολίτες για την Αλλαγή)

Χαριτωνίδου Ειρήνη                   «

Σαμή Καραμπουγιούκογλου (Πολίτες για την Ξάνθη)

Γιώργος Κολλάρος (Λαϊκή Συσπείρωση)

Αναβλήθηκε ο ορισμός διοίκησης στη ΔΕΥΑΞ

Σε ότι αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ, υπήρξε αναβολή λήψης οριστικής απόφασης μετά από προτοπή του Χρήστου Πούλιου, ο οποίος πρότεινε –εκτός της πάγιας θέσης του ο Πρόεδρος να είναι τεχνοκράτης- να υπάρξει εκπροσώπηση επιστημονικών φορέων όπως το ΤΕΕ αντί των απλών πολιτών που ορίζονται συνήθως. Προκειμένου να επανεξεταστεί το ζήτημα  η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναβάλει την οριστική λήψη απόφασης. Πάντως, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ θα είναι  ο Μανώλης Τσέπελης, εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Γιώργος Καμπερόπουλος και εκπρόσωπος του ΔΠΘ ο Καθηγητής Αστέριος Παντοκράτωρ.

105 θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο

΄Κατά τα άλλα τα οικονομικά της ΔΗΚΕΞ και η λογιστική εικόνα της επιχείρησης με βάση το εγκεκριμένο διετές πρόγραμμα δράσης, η περίπτωση να αποτραπεί η κήρυξη ως αναδασωτέας, περιοχής του διαμερίσματος Κιμμερίων, π ου έχει αποφασιστεί από το Δασαρχείο παρότι έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων. Στη συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίτερα, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε  γύρω στις 22.30, ορίστηκαν εκπρόσωποι του Δήμου σε διάφορες επιτροπές και  πέρασαν τα περίπου 80 διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα από τα συνολικά 105 θέματα, που αποτέλεσαν αριθμό ρεκόρ.

dimotiko_symboulio_2-11_sympoliteusi

dimotiko_symboulio_2-11

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr