Διάσημη στις ΗΠΑ αλλά η καρδιά της παραμένει στην Ξάνθη. Η Ντέμπυ Ματενόπουλος ετοιμάζει βιβλίο με συνταγές της περιοχής και μιλά στο XanthiPress.gr ! (video)

23 Αυγούστου 201310:50

Είναι η πιο γνωστή παρουσιάστρια στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, έχει καταγράψει μια εντυπωσιακή καριέρα στα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής, είναι διάσημη στον πλανήτη Hollywood, αλλά το μυαλό και η καρδιά της αναζητούν την Ξάνθη!  

Η Ντέμπυ Ματενόπουλος βρέθηκε για ένα μήνα στην Ξάνθη, όπου συνδύασε τις διακοπές με τη συλλογή υλικού για ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές της οικογένειάς της και της περιοχής. Όπως λέει στόχος της είναι να εκμεταλευτεί τη δημοσιότητα που απολαμβάνει η ίδια για να κάνει μόδα στις ΗΠΑ την τοπική κουζίνα της Ξάνθης μαζί με ένα διαφορετικό ξεκίνημα στην καριέρα της !

Ήδη πριν από λίγες μέρες, ένα συνεργείο από την εκπομπή της Όπρα (!) ήρθε στην Αθήνα και ακολούθησε την Ντέμπυ στη διαδρομή της για το νέο βιβλίο ενώ στην Ξάνθη βρέθηκαν για 15 μέρες ο  παραγωγός του βιβλίου και ένας φωτογραφός που είχαν εξαντλητικές φωτογραφίσεις, κυρίως φαγητών, αλλά όχι μόνο.

Ξανθιώτισσα 100%

Η Ντέμπυ Ματενόπουλος, έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από γονείς Ξανθιώτες, είναι παθιασμένη Ελληνίδα, έχει φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο, μιλά άπταιστα ελληνικά και δεν της αρέσει ο όρος Ελληνοαμερικάνα, που της αποδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ αφού είναι 100% Ελληνίδα. Στην Ξάνθη έρχεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, οδηγεί μόνη της στην πόλη που αγαπά (!) και στην τελευταία επίσκεψή της (έφυγε το 15Αύγουστο) είχε αρκετό χρόνο να απολαύσει τις παραλίες, τις ταβέρνες αλλά και τα μπαρ της Παλιάς Πόλης.

Καλή μας φίλη από παλιά η Ντέμπυ, μετά από μερικές μέρες δύσκολων γυρισμάτων (όπου κανείς δεν βαριέται εξαιτίας του μεσογειακού της μπρίο και του ελληνικού χιούμορ της που δεν αφήνει τίποτε όρθιο) μας μίλησε on camera, ιδιαίτερα ικανοποιημένη που όλα πήγαν υπέροχα στην Ξάνθη.

Μόλις είχαμε ολοκληρώσει μια βόλτα στη δημοτική αγορά μαζί με το συνεργείο της, μετά από προτροπή μας, όπου τόσο η ίδια όσο και οι καταστηματάρχες έμειναν ενθουσιασμένοι.  Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Γιώργο Μπατζακίδη που την ξενάγησε και όλους τους επαγγελματίες που την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε μια εντυπωσιακή ξανθιά παρουσιάστρια του Hollywood, όπως η Ντέμπυ, δεν ήταν δυνατό να περάσει απαρατήρητη από τη Δημοτική Αγορά, όπου για λίγη ώρα προκλήθηκε αναστάτωση!

Los Angeles ή  Ξάνθη; Προτιμά την πατρίδα της…

Όπως λέει, ανάμεσα στο Los Angeles και την Ξάνθη, προτιμά την πατρίδα της «Αν μου βρεις μια δουλειά, κάθομαι στην Ξάνθη. Κάθε φορά που φεύγω, δεν ξέρω πως θα αφήσω την πατρίδα μου» λέει και προσθέτει πως το ιδανικό θα ήταν να διαμένει 6 μήνες το χρόνο στο Holywood και 6 μήνες στην Ξάνθη. Δηλώνει  πολύ ευτυχισμένη που βρέθηκε για τόσες πολλές μέρες στην περιοχή και σημειώνει ότι το υλικό που συγκεντρώθηκε και φωτογραφήθηκε από συνταγές είναι εξαιρετικό και πιστεύει ότι θα κάνει θραύση στις ΗΠΑ.

«Ήθελα να είναι η κουζίνα που ξέρω εγώ, η κουζίνα της οικογένειάς μου, της περιοχής μου» αναφέρει και ευχαριστεί όλους όσους τη βοήθησαν με τόσο μεγάλη θέρμη να ολοκληρώσει το υλικό του βιβλίου της.

«Η κρίση δεν μπορεί να πάρει τη λεβεντιά του Έλληνα»

«Η κουζίνα μας και το τραπέζι μας δεν επηρρεάζεται από την κρίση», λέει, και σημειώνε ότι δεν είναι πάντα τα λεφτά που χρειάζονται. «Το κέφι και  η λεβεντιά μας, είναι αυτά που μας κάνουν τόσο σημαντικούς. Ότι και να κάνουν, δεν μπορούν να κλέψουν τη χαρά τη Έλληνα, .Αυτό που έχουμε στην καρδιά μας και μας κάνει τόσο διαφορετικούς. Έχω γυρίσει όλο τον πλανήτη και πουθενά δεν υπάρχει λαός που να έχει αυτή τη λεβεντιά, μια λέξη που δεν μεταφράζεται σε καμία γλώσσα. Είμαστε μοναδικοί» λέει η Ντέμπυ Ματενόπουλος, που δηλώνει περήφανη για την καταγωγή της και προτρέπει τους Έλληνες να κρατήσουν αυτή τη φλόγα, για να τα καταφέρουν !

Γύρισε στις ΗΠΑ με ένα «σφίξιμο» στην καρδιά αλλά με αρκετή όρεξη για το νέο της βιβλίο αφού όπως λέει, κάθε φορά που φεύγει, κλαίει. «Θα έρθω του χρόνου με το βιβλίο και θα γιορτάσουμε την επιτυχία μαζί με τους Ξανθιώτες» είπε και έφυγε για την Αμερική, όπου την περιμένει αρκετή δουλειά με συγγραφή αλλά και την προώθηση του βιβλίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο τίτλος του βιβλίου It’s all greek to me αρκετά έξυπνος και “εμπορικός” αμανένεται ότι θα κάνει γνωστή την Ξάνθη και την κουζίνα της στις ΗΠΑ…

(Photos by John Falcone)

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Yianni-2Yianni-3Yianni-4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr