Διαμελισμό των Σκοπίων βλέπουν οι αναλυτές

7 Μαρτίου 201717:49

Πολλοί λένε ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είναι απ’ τους πλέον βασικούς πολιτικούς “παίκτες” στα… Σκόπια. Μοιάζει απίστευτο αλλά η χώρα έχει βυθιστεί στην ακυβερνησία καθώς παρά την πολυδιάσπαση της ψήφου του αλβανόφωνου στοιχείου οι απαιτήσεις είναι κοινές και απαράδεκτες για τους σλαβόφωνους. Η χώρα μοιάζει να βρίσκεται μια ανάσα απ’ τη διάσπαση με αποτελέσματα που λίγοι μπορούν να προβλέψουν.

Η διακυβέρνηση απ’ τον εθνικιστή Γκρουέφσκι έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Ο Νικόλα Γκρουέφσκι κατηγορείται για διαφθορά, αλλά και για μια σειρά από ενέργειες (διωγμούς, παρακολουθήσεις κλπ) κατά των πολιτικών και όχι μόνο αντιπάλων του. Το ποτήρι ξεχείλισε και η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές.

Τα αποτελέσματα ωστόσο οδήγησαν σε αδιέξοδο. Ο Γκρουέφσκι αν και ήρθε και πάλι πρώτος στις εκλογές δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 61 υπογραφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ViaDiplomacy

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr