Διαμάχη στο Δήμο Αβδήρων. Ανακοίνωση Τσολακίδη για την απομάκρυνση υπαλλήλου από τη ΔΕΥΑΑ

12 Φεβρουαρίου 201609:17

Διαμάχη μεταξύ της ηγεσίας της ΔΕΥΑΑ και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης μετά την υπόθεση μιας σύμβασης στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης η οποία δεν ανανεώθηκε από το Δ.Σ. της εταιρίας και την προσφυγή του εργαζόμενου στο Πρωτοδικείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ η παράταξη Τσολακίδη αναφέρει:

H παράταξη ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ του Δήμου Αβδήρων καταγγέλλει, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Χατζόπουλο Νικόλαο και τον Δήμαρχο Τσιτιρίδη Γεώργιο ως ηθικό αυτουργό, γιατί ο Πρόεδρος της επιχείρησης προχώρησε σε απόλυση του εργαζομένου κ.Χρήστου Σίσκου.

Η συγκεκριμένη απόλυση κρίθηκε άκυρη και παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης . Ο εργαζόμενος, 62 ετών και άτομο με ειδικές ανάγκες, εργαζόταν στην Δημοτική επιχείρηση από το 2011, τον Ιούνιο του 2015 απολύθηκε παρανόμως από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ. Ενώ η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ προφασίσθηκε ότι η απόλυση του έγινε για οικονομικούς λόγους, μετά την απομάκρυνση του συγκεκριμένου εργαζόμενου, προσέλαβε 20 νέους υπαλλήλους σε διάστημα τριών μηνών.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, σκοπός τους ήταν να παραμείνουν στην επιχείρηση μόνο οι νεώτεροι ηλικιακά εργαζόμενοι. Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ για την απόλυση του Χρήστου Σίσκου στηρίχθηκε σε λόγους παράνομους και καταχρηστικούς. Διατάχθηκε λοιπόν η ακύρωσή της και η άμεση επιστροφή του εργαζόμενου στην θέση εργασίας του.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης με την εμπαθή συμπεριφορά του και ζημίωσε την επιχείρηση οικονομικά γιατί θα πληρώσει τον εργαζόμενο και θα καταβάλλει και τις εργοδοτικές εισφορές, για όσο καιρό ήταν σε αργία ο εργαζόμενος και παράλληλα ζημίωσε ηθικά την δημοτική επιχείρηση απολύοντας παράνομα εργαζόμενο.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα ζητήσουμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ελεγχθεί ο Πρόεδρος αν υπέπεσε στο παράπτωμα παράβασης καθήκοντος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr