Διαμάχη στην Καβάλα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της Δημάρχου για το προσφυγικό

12 Φεβρουαρίου 201610:45

Την άποψη ότι στην περιφέρεια ΑΜΘ δεν πρόκειται να λειτουργήσει κάποιο hot spot επαναβεβαιώνει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, η οποία όμως επιτίθεται στη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, την οποία κατηγορεί για τους χειρισμούς και τις απόψεις που έχει εκφράσει για το θέμα του προσφγικού.

Αναλυτικά αναφέρει

«Ούτε γι αστείο δε μπορεί να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει “hot spot” στην Καβάλα»! μας είπε η δήμαρχος Δ. Τσανάκα. Πέραν του γεγονότος, που κι η ίδια καθ’ ομολογίαν της διαπίστωσε, ότι δε θα κατασκευαστεί κέντρο φιλοξενίας στην Καβάλα, θα πρέπει ν’ αντιληφθεί, ότι η ανθρωπιά κι η αλληλεγγύη δεν είναι αστείο. Το δράμα της προσφυγιάς δεν είναι αστείο. Οι στοιχειωμένες ψυχές του Αιγαίου δεν είναι αστείο! …«Ούτε γι αστείο»!!!

Έσπευσε με περισσό ζήλο, να παραβρεθεί απρόσκλητη σε μια συνεδρίαση, που δεν την αφορούσε… «για να μην πιαστεί στον ύπνο». Μήνες τώρα όμως κοιμάται τον ύπνο του «δικαίου», καθώς δεκάδες χιλιάδων πρόσφυγες περνούν το κατώφλι της πόλης κι ο Δήμος κραυγάζει με την απουσία του. Απλοί πολίτες, αλληλέγγυοι εθελοντές και συλλογικότητες, ανέλαβαν το βάρος και την ευθύνη της συμπαράστασης αυτών των ανθρώπων, την ώρα που μπροστάρης κι οδηγός θα ‘πρεπε να ναι ο Δήμος με τις δομές του, όπως γίνεται σε όλα τα σημεία διέλευσης προσφύγων.

Αλλά ακόμα και στα απλά, τα μόνα που περίσσευαν ήταν… λόγια παχιά. Σε επιτροπή εθελοντών που την επισκέφτηκαν ζητώντας τη βοήθεια του Δήμου για τους πρόσφυγες, έταξε τον ουρανό με τα άστρα! Ξάστερος ο ουρανός… μα μήτε κόκκο αστερόσκονης δεν είδαν οι άνθρωποι! Η διαχείριση του προσφυγικού κι η γεωγραφική κατανομή των σημείων υποδοχής και φιλοξενίας, είναι αποκλειστική ευθύνη της κεντρικής εξουσίας. Η χωροθέτησή τους κι η εύρεση κατάλληλων χώρων εντός των ορίων των συμμετεχόντων ΟΤΑ, αφορά σαφώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η υποχρέωση όμως αλληλεγγύης αποτελεί ηθική δέσμευση για όλους τους Έλληνες.

Δέσμευση καταγεγραμμένη πρόσφατα ακόμα στο DNA, όντας γόνοι οι περισσότεροι από εμάς, δεύτερης και τρίτης γενιάς προσφύγων.

Οι παλινωδίες της Δημάρχου σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και κατά το παρελθόν έφεραν αναστάτωση στην πόλη. Μέχρι και στη δυσάρεστη θέση του διεθνώς υπόλογου.

Ελπίζουμε λοιπόν, να μην επικρατήσουν οι φωνές μισαλλοδοξίας του περιβάλλοντός της και να κοιτάξει κατά πρόσωπο την αλήθεια…»Διότι με αυτή τη Δήμαρχο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε. Ελπίζουμε να μην εξαπατηθούμε… και πάλι»

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr