Διαμαρτύρονται οι αγρότες για το «καπέλο» στις δηλώσεις ΟΣΔΕ από την ΕΑΣ. Απαντήσεις από την Ένωση

7 Ιουνίου 201322:16

Μπορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να διευκρινίζει με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι οι αιτήσεις αγροτικών ενισχύσεων ΟΣΔΕ γίνονται δωρεάν από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός να δήλωσε ρητά ότι το κόστος αυτό καλύπτεται εξολοκλήρου από το ελληνικό δημόσιο ωστόσο οι ΕΑΣ μεταξύ των οποίων και αυτή της Ξάνθης εξακολουθούν να χρεώνουν τους αγρότες επικαλούμενες τα συνεργεία και τον επιπρόσθετο όγκο δουλειάς επιπρόσθετο που πρέπει να καλυφθεί και να αμειφθεί.
Από την πλευρά της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών υπεραμύνεται των ενεργειών της και σημειώνει ότι η δαπάνη του Υπουργείου δεν μπορεί να καλύψει το πραγματικό κόστος για τις υπηρεσίες που παρέχει στους αγρότες και είναι υποχρεωμένη να ζητά επιπλέον χρήματα από τους αγρότες.  Μάλιστα ο Πρόεδρος Κώστας  Χατζηελευθεριάδης απαντώντας σε όσα έχουν ακουστει κάνει λόγο για λαϊκισμό.

Δωρεάν μέσω ίντερνετ οι δηλώσεις

Πάντως, αν κάποιος θέλει να αποφύγει αυτό το κόστος δεν έχει παρά να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του ή αν δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, να απευθυνθεί σε ένα νεότερο για να τον εξυπηρετήσει.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr