Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στην ΕΑΣ Ξάνθης για την απόλυση της εργαζόμενης

3 Απριλίου 201418:37

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ μετά την διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν μέλη του στην ΕΑΣ Ξάνθης.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Γραμματείας Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. & του σωματείου «Ένωση Ιδ. Υπαλλήλων & Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης» στην ΕΑΣ Ξάνθης, με αφορμή την απόλυση της συναδέλφισσας η οποία έγινε στόχος της Διοίκησης της ΕΑΣ γιατί δεν υπόγραψε ατομική σύμβαση με μείωση του μισθού της κατά 40%. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ «έτυχε» να λείπει, η συνάντηση έγινε με τον Διευθυντή της εταιρίας που δεν πήρε καμία θέση κρατώντας αποστάσεις, ότι η υπόθεση είναι θέμα του ΔΣ. Στο υπόμνημα διαμαρτυρίας τονίστηκε ότι η απόλυσης της εργαζόμενης έχει καθαρά χαρακτηριστικά «παραδειγματισμού», προς όλους τους εργαζόμενους, ότι όποιος δεν υπογράφει ατομική σύμβαση απολύεται!  
Οι εργοδότες πλέον χρησιμοποιούν όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που τους παρέχουν οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ κι όταν δεν τους καλύπτει αυτό χρησιμοποιούν την τρομοκρατία και τις απολύσεις. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού  να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους (όπως ορισμένα ήδη έχουν πράξει), και να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης του Νομού. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΑΣ να παλέψουν αποφασιστικά για να μην περάσει η εκδικητική απόλυση, να συμμετάσχουν μαζικά στην Πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη, και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr