Διαμαρτυρία με πανό «παρακαλώ σκοτώστε την Ανγκελα Μέρκελ» στην πασαρέλα

26 Ιουνίου 201514:00

Γνωστό μοντέλο έκανε διαμαρτυρία με πανό που έγραφε «παρακαλώ σκοτώστε την Ανγκελα Μέρκελ» στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Μια διαφορετικού είδους διαμαρτυρία έγινε σήμερα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας στην Εβδομάδα Μόδας για ανδρική ένδυση. Ενα μοντέλο έκανε διαμαρτυρία πάνω στην πασαρέλα με πανό που έγραφε «παρακαλώ σκοτώστε την Ανγκελα Μέρκελ».

Το μήνυμα ήταν γραμμένο σε λευκό ύφασμα και εκείνος έκανε πασαρέλα για τον οίκο Rick Owens.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μοντέλα διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια της πασαρέλας αλλά αυτή ήταν μια σπάνια πολιτική διαμαρτυρία η οποία προκάλεσε την απρόσμενη διακοπή της επίδειξης μόδας.

Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα της Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για άνδρες, η οποία γίνεται κάθε 6 μήνες και οι σχεδιαστές προβάλλουν τις κολλεξιόν τους. Ο οίκος Rick Owens ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο σημερινό πρόγραμμα.

Στα μέσα του σόου, ένα μοντέλο – πιστεύεται ότι είναι Jerà Diarc, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία ενώ περνούσε μπροστά από τις κάμερες για να κάνει πολιτική διαμαρτυρία.

Το αρσενικό μοντέλο είχε κρυμμένο πάνω του ένα πανό το οποίο έγραφε «παρακαλώ σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ» με τη λέξη «όχι« γραμμένη από κάτω.

Η εταιρεία των ρούχων αποστασιοποιήθηκε γρήγορα από τη διαμαρτυρία, μέσα από δήλωσή του ότι το μήνυμα δεν εκφράζει το brand:

«Ο οίκος Rick Owens δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την πράξη της διαμαρτυρίας από μοντέλο κατά τη διάρκεια του σόου για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2016. Αυτή ήταν μια ανεξάρτητη δήλωση και δεν αντανακλά τις απόψεις του οίκου Rick Owens».

Σε σχόλια που έγιναν στα παρασκήνια ο σχεδιαστής Rick Owens εξέφρασε την οργή του για την πράξη του μοντέλου:

«Νομίζω ότι έγραφε Σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ ή κάτι τέτοιο; Αυτό έλεγε; Δεν ξέρω γιατί δεν ήταν δική μου ιδέα. Του έδωσα γροθιά όταν κατέβηκε από τη σκηνή. Αυτό το μοντέλο ήταν συνεργάτης μου για 12 χρόνια και πιστεύω ότι απλά ένιωσε άνετα για να κάνει κάτι σε μια επίδειξη και είμαι έξαλλος».

Πηγή: thetoc.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr