Διαμαρτυρία και κατάληψη δρόμου στον Έβρο από 200 μετανάστες (Βίντεο)

17 Οκτωβρίου 201809:59

Περίπου 200 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά, πραγματοποίησαν κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τον κόμβο της Καβύλης, ζητώντας τη χορήγηση προσωρινού ασύλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη του οδοστρώματος πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τρίτης περίπου 200 μετανάστες έξω από τον κόμβο της Καβύλης, στην Ορεστιάδα.

Οι περίπου 200 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά, λίγη ώρα νωρίτερα είχαν διέλθει από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συγκεντρώθηκαν στη μέση του δρόμου και κάθισαν στο οδόστρωμα, ζητώντας την παροχή προσωρινού ασύλου, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι προς τις χώρες της Ευρώπης.

Δεν έλλειψαν πάντως, οι μικρής κλίμακας εντάσεις με διερχόμενους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι ζητούσαν την «απελευθέρωση» του οδοστρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο συμβάν έλαβε χώρα και λίγες ημέρες νωρίτερα, όπου περίπου 150 μετανάστες έκαναν κατάληψη σε κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr