Διαμάχη για τις πλημμύρες στα τενάγη και δήλωση Γρανά

1 Απριλίου 201510:36

Δελτίο Τύπου για το θέμα της διαμάχης που φαίνεται πως υπάρχει για τα Τενάγη Φιλίππων Καβάλας, εξέδωσε η Κοινωνική Συμμαχία.

Σε απάντηση σχετικού δελτίου τύπου του Περιφερειάρχη και της στάσης της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Περιφερειακός Σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με λύπη παρακολουθούμε την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της τοπικής Αντιπεριφέρειας και του συνόλου των φορέων της Αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου της περιοχής για το θέμα των Τεναγών Φιλίππων , της διαχείρισης αλλά και αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων.

Η εμπειρία που αποκτήσαμε στα χρόνια που ασκήσαμε διοίκηση μας δίδαξε ότι η επίλυση σημαντικών θεμάτων προϋποθέτει συνεργασία, διάλογο αποδοχή διαφορετικών θέσεων.

Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση δεν επιθυμεί τον διάλογο , δεν έχει διάθεση για συνεργασία λειτουργεί ως παντογνώστης και αυτό έχει οδυνηρά αποτελέσματα για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Ταυτόχρονα κομπάζει για χρηματοδοτήσεις έργων , ξεχνώντας ότι η προσπάθεια εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων οφείλεται στην προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και στην αγαστή συνεργασία που είχε με όλους τους εμπλεκομένους στο θέμα των Τεναγών Φιλίππων.

Θα θυμίσουμε ότι η παράταξη που διοικεί την Περιφέρεια καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα στον προϋπολογισμό του 2014 που περιλάμβανε έργα για τα Τενάγη . Τότε μας κατηγορούσαν για … αναποτελεσματικότητα . Σήμερα τι κάνουν; Αρνούνται τον διάλογο , την συνεργασία. Δυστυχώς οι εμμονές τους έχουν σοβαρές συνέπειες για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής.

Τους καλούμε να αλλάξουν στάση , αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε τους χαρακτηρισμούς περί «ανικάνων» και «επικίνδυνων» που ανέφεραν , όταν ήταν αντιπολίτευση , για την διοίκηση μας».

Και ο πολιτικός πολιτισμός οικειοποίησης έργων συνεχίζεται…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr