Διαλύεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ! Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι δάσκαλοι της Ξάνθης (video)

10 Σεπτεμβρίου 201322:55

Με τίτλο «ο αγιασμός θα γίνει, τα μαθήματα πότε θα ξεκινήσουν ;» οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης Γενική Συνέλευση με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η αναταραχή στην εκπαίδευση συνεχίζεται καθώς με νέες, αιφνιδιαστικές αποφάσεις, ουσιαστικά, διαλύονται οι βασικές υποστηρικτικές δομές που δημιουργήθηκαν με πολύ αγώνα τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα συντελείται:

α. Η κατάργηση όλων των Τμημάτων Υποδοχής.
β. Συγχωνεύσεις τμημάτων.
γ. Υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου με εκ περιτροπής λειτουργία του, απ΄ τους δασκάλους της πρωινής ζώνης (συμπλήρωση ωραρίου) και, σταδιακά, διάλυσή του.
δ. Κατάργηση ολοήμερων τμημάτων και μετακίνηση των εκπαιδευτικών (κανένας υποδιευθυντής δεν αναλαμβάνει ολοήμερο τμήμα).
ε. Κατάργηση υποστηρικτικών δομών (ενισχυτική διδασκαλία).

Η απόφαση των δασκάλων της Ξάνθης, που θα μεταφερθεί στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων είναι η απεργία διαρκείας (5θήμερες κυλιόμενες), όπως έχει αποφασίσει και η ΕΛΜΕ, ενώ δάσκαλοι και καθηγητές θα συναντηθούν στη 1 μ.μ., την Τετάρτη, μετά τους αγιασμούς , σε συλλαλητήριο στους δρόμους της Ξάνθης.

Η αναταραχή στον εκπαιδευτικό κόσμο είναι αρκετά μεγάλη και ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου, σε δηλώσεις του στο XanthiPress.gr περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση και έκανε λόγο για πλήρη αποδόμηση της εκπαίδευσης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr