Διακρίσεις για το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Βραβεία για τους μαθητές !

9 Μαρτίου 201608:45

To 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, συμμετείχε στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC,  που διεξήχθη 4-6 Μαρτίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο τελεί υπό  την  αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society).

Το ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) είναι η εκπαιδευτική προσομοίωση ενός επιστημονικού συνεδρίου. Με άλλα λόγια, οι μαθητές λειτουργούν ως μικροί επιστήμονες, και αφού επιλέξουν ένα θέμα, κάνουν έρευνα και στη συνέχεια προετοιμάζονται, για να πάνε στο συνέδριο και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σαν να είναι πραγματικοί επιστήμονες. Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Ομιλητές υπήρξαν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές του σχολείου  υπέβαλαν οκτώ εργασίες, στους τομείς της Βιολογίας, της Χημείας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής. Όλες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Τρεις από αυτές απέσπασαν βραβείο.

Η εργασία με τίτλο ¨Πόσες είναι τελικά οι αποχρώσεις του γκρι;¨ που εκπονήθηκε από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου Καραμολέγκο Πρόδρομο, Καραγκιοζίδη Νίκο, Εφέντη Ιάσονα, Μαριαλένα Θεοχάρους και Μαγριώτη Αντώνη, απέσπασε το βραβείο της πιο πρωτότυπης εργασίας στα Μαθηματικά.

Η εργασία ¨Κινείται το αυτοκίνητό σου με νερό;¨ που εκπονήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Τσέπελη Γιώργο, Τριανταφυλλίδη Νίκο και Τασιόπουλο Αχιλλέα, απέσπασε το βραβείο της πιο καλύτερα τεκμηριωμένης εργασίας στη Χημεία.

Τέλος στον τομέα των κατασκευών, στην πληροφορική η εργασία ¨Robuero¨ που εκπονήθηκε από τον ολυμπιονίκη μαθητή μας, Πανταζίδη Αλέξανδρο, απέσπασε το βραβείο καινοτομίας.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος καθηγητών συγχαίρει τους μαθητές του σχολείου που εργάστηκαν και για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι το 1ο Λύκειο Ξάνθης όχι μόνο θέτει υψηλούς στόχους αλλά και τους κατακτά.  

Υπεύθυνοι καθηγητές: Στεφανίδου Γεσθημανή, Μολώζη Μάρθα, Μπαχτσιαβάνη Σταματία, Σπανού Ροξάνη, Λαγού Κωνσταντίνα, Μαλικιώσης Γρηγόρης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Μαστορίδης Κωνσταντίνος.

DSC00509 DSC00508

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr