Διακινητές και λαθρομετανάστες συνέλαβε η Αστυνομία σε Ξάνθη, Ίασμο, Φέρες και Τυχερό

2 Ιουνίου 202113:14

Πέντε (5) διακινητές, τρεις αλλοδαπούς και δυο Έλληνες, οι οποίοι εμπλέκονταν σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις για την διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στην Ξάνθη, την Ροδόπη και τον Έβρο συνέλαβαν χθες τα κατά τόπους κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έλληνας δράστης και επέβαινε η συνεργάτιδά του, επίσης Ελληνίδα, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο δράστης κατάφερε να βάλει το όχημα στην Εγνατία Οδό, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε ότι επιβαίνοντες μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε παραλιακή περιοχή της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς άδεια οδήγησης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. 

Στην τρίτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε ο δράστης, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους στο ρυμουλκούμενο, ανάμεσα σε εμπορεύματα, τρεις μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους μετέφερε με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Συνόρων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με την καταγραφή του περιστατικού, το όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε σε θαμνώδη περιοχή, ενώ ο διακινητής που το οδηγούσε επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Από τις τέσσερις υποθέσεις κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ. επιβατηγά, ένα (1) φορτηγό, ένα (1) ζεύγος πλαστών πινακίδων και χρηματικό ποσό. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, Ιάσμου και Φερών και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr