Διαδήλωση ενάντια για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής

19 Οκτωβρίου 201603:20

Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης διοργανώνει αντιφαστιστική διαδήλωση και με ανακοίνωση της σημειώνει

Πέμπτη 20/10: Διαδήλωση ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο και σύσκεψη στο Πολυτεχνείο αμέσως μετά την πορεία

Στις 5 Νοέμβρη οι ναζί της Χρυσής Αυγής παρουσία του υπόδικου εγκληματία Λαγού σχεδιάζουν να ξαναστήσουν γραφεία-ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου στην πόλη μας.

Παίρνουν αέρα από τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ που κλείνουν τα σύνορα με τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ και εξαπολύουν ένα κύμα ισλαμοφοβίας για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστικών τους επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική και για να αποπροσανατολίσουν από τις δικές τους ευθύνες για την κρίση του συστήματος που σπέρνει τη φτώχεια και την ανεργία.

Παίρνουν αέρα από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζει κατά γράμμα την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές και κέντρα απελάσεων των προσφύγων, που αντί να ανοίξει τις πόλεις και τα σχολεία στους πρόσφυγες τους κρατάει σε στρατόπεδα-γκέτο σε απομακρυσμένα σημεία, που υποκύπτοντας στις ρατσιστικές κραυγές της ακροδεξιάς έχει κηρύξει σιωπηρό απαρτχάιντ στη Θράκη για τους Μουσουλμάνους κατατρεγμένους του πολέμου.

Οι προκλήσεις των πογκρομιστών σε Χίο και Λέσβο, ο ρατσιστικός οχετός των «ανησυχούντων» γονέων που επιχείρησαν να αποκλείσουν τα προσφυγόπουλα απ’ τα σχολεία, η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στο Ρέθυμνο είναι προσπάθειες για να βγουν οι φασίστες από την απομόνωση που τους έχει καταδικάσει το αντιφασιστικό κίνημα ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πήραν όμως ηχηρές απαντήσεις απ’ τους χιλιάδες γονείς και μαθητές που αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα την περασμένη βδομάδα (ακόμα και με καταλήψεις σχολείων όπως στο Περιστέρι), απ’ το τεράστιο Παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το περασμένο Σάββατο, από το Παλλεσβιακό που οργανώνεται σήμερα στη Μυτιλήνη με τη στήριξη όλων σχεδόν των σωματείων της πόλης.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο την Πέμπτη 20/10 στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία και καλούμε σε σύσκεψη στο Πολυτεχνείο αμέσως μετά την πορεία για να συντονίσουμε τη δράση μας. Να ξεσηκώσουμε εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές μέσα απ’ τα σωματεία και τους συλλόγους τους, όλες τις οργανώσεις της αριστεράς και της μειονότητας κι όλο τον κόσμο στις γειτονιές για να οργανώσουμε ένα μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 5 Νοέμβρη και να χαλάσουμε τα σχέδια των ναζί φονιάδων που με περίσσιο θράσος επιχειρούν να ξαναβάλουν πόδι στις γειτονιές μας.

Με την πολύτιμη εμπειρία και τις αποφάσεις της Διεθνούς Συνάντησης κατά του φασισμού και του ρατσισμού και της Πανελλαδικής Συνέλευσης της ΚΕΕΡΦΑ στις 15-16 Οκτώβρη στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν μαζικές αντιφασιστικές οργανώσεις από τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Αυστρία και κινήματα από άλλες 7 χώρες, κλιμακώνουμε την αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση σε όλη την Ευρώπη με αποκορύφωμα το συντονισμό με μεγάλα πανεθνικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης στις 18 Μάρτη του 2017.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr