Διαδικτυακή μετάδοση όπερας στο Τελλόγλειο

2 Απριλίου 201300:13

H τρίτη -μετά την πιλοτική του Ιανουαρίου- διαδικτυακή μετάδοση όπερας από το Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης στα πλαίσια των μαθημάτων (παραδόσεων) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159Α, τηλ.2310247111), μεθαύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει φέτος στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα Òpera Oberta (http://www.opera-oberta.org/), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο ερευνητικό πεδίο network performing arts.
Η συμμετοχή καλύπτει την υψηλής ποιότητας διαδικτυακή μετάδοση συνθέσεων όπερας από το Gran Teatre del Liceu (http://www.liceubarcelona.cat/) στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. (http://teloglion.gr/) και την ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στοχεύει επίσης και στη συμβολή και διάχυση του συμπληρωματικού ακαδημαϊκού περιεχομένου προς και από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα της Òpera Oberta.
Για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2012-2013) έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των έργων Lohengrin(ήδη μεταδόθηκε) και Tristan und Isolde του Ρίχαρντ Βάγκνερ και Macbeth, Otello (ήδη μεταδόθηκε), Aida του Τζουζέπε Βέρντι, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού του Έτους 2013, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από τη γέννηση των δύο συνθετών.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ώρες μετάδοσης υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Α.Π.Θ: http://opera-oberta.mus.auth.gr/
πηγή: www.agelioforos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr