ΔΙΑΑΜΑΘ: Το δίκτυο του μπλε κάδου έχει αναπτυχθεί σε όλους τους Δήμους της ΑΜΘ

8 Νοεμβρίου 201616:42

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ, στις 7 Νοεμβρίου , στην Κομοτηνή, διοργάνωσε Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Δήμων Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης σε θέματα Ανακύκλωσης».
hmerida-anakuklwshs-diamath

Η ημερίδα απευθυνόταν στους Δημάρχους, Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Δημοτικούς Συμβούλους και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, στην ομιλία του δήλωσε:

«Με χαρά καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειάς μας, την Κομοτηνή, αυτή τη σημαντικότατη ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση. Ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό για όλους τους Δήμους της χώρας. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα διοίκηση της ΔΙΑΑΜΑΘ το 2015, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη την ανακύκλωσης και μέχρι σήμερα κάναμε αρκετά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Έως τα τέλη του 2014, το δίκτυο μπλε κάδου ήταν ανεπτυγμένο μόνο σε 5 Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και λειτουργούσαν 2 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Δράμα και την Αλεξανδρούπολη.

Σήμερα, το δίκτυο του μπλε κάδου έχει αναπτυχθεί σε όλους τους Δήμους της ΠΑΜΘ και τα ποσοστά ανακύκλωσης βελτιώνονται συνεχώς. Από τον Απρίλιο του 2015 και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) άρχισε να αναπτύσσεται το δίκτυο κωδώνων χωριστής συλλογής γυαλιού, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε 20 από 22 Δήμους της ΠΑΜΘ με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Η ενημέρωση σε επιχειρήσεις πόρτα-πόρτα και η επικοινωνία με καταστήματα και Δήμους είναι συνεχής, με αποτέλεσμα τη συλλογή πάνω από 500 τόνους γυαλιού από τους Δήμους της Περιφέρειάς μας. επιπλέον, μοιράστηκαν 1900 κάδοι κομποστοποίησης και 350 κάδοι συλλογής βρώσιμων ελαίων.

Σε συνεργασία με φορείς της κοινωνικής οικονομίας, υλοποιούμε δράσεις προώθησης της ανακύκλωσης σε σχολεία και επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια. Με σωστή συνεργασία των φορέων, επιστημονική προσέγγιση, ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, εγκατάσταση των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και προμήθεια των απαραίτητων μέσων συλλογής πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), την ΚΕΔΕ και το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ για τη διοργάνωση της σημερινής ημερίδας, καθώς και όλους για τη συμμετοχή τους».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr