Δεν ξέρουμε ποια φατσούλα να πατήσουμε με την υποδοχή των Ξανθιωτών στον Τσίπρα

14 Νοεμβρίου 201721:08

Μία μόλις ημέρα μετά την ψηφοθηρική εξαγγελία για τη διανομή του υπερπλεονάσματος στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες –με τηλεοπτικό διάγγελμα που περιέγραψε τον Πρωθυπουργό ως φιλεύσπλαχνο πολιτικό που μοιράζει δώρα–, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Θράκη όπου μετά από μια σειρά επισκέψεων στις εγκαταστάσεις τοπικής βιομηχανίας (Πλαστικά Θράκης) και σε θερμοκήπια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.

Εδώ σταματάει η περιγραφή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού καθώς ανεξαρτήτως διατύπωσης, δεν θα μπορέσει ποτέ να φθάσει σε πειστικότητα και παραστατικότητα αυτή του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του κυβερνητικού Πρακτορείου που έδωσε σχεδόν βιβλικές διαστάσεις στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει από αγκαλιές και λουλούδια μέχρι πλήθος ενθουσιασμένων πολιτών οι οποίοι μάλιστα σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού, φυσικά για τον ευχαριστήσουν για το μέρισμα. Ασφαλώς υπήρξαν και οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής που δεν τον άφηναν (ως άλλον ροκ σταρ, έναν Ελβις της υπαίθρου μάλλον) να φύγει και το όλο σκηνικό απογειώθηκε, με την ιστορία ενός ηλικιωμένου ο οποίος -από τη σύνταξη του εν λόγω κειμένου- φαίνεται ότι ενώ δεν μπορούσε να περπατήσει για να τον συναντήσει, τελικά σηκώθηκε στα πόδια του, χάρη στον κ. Τσίπρα! Προφανώς κάτι άλλο ήθελε να πει ο συντάκτης αλλά μάλλον παρασύρθηκε. Αλλωστε ο κ. Τσίπρας περιγράφεται λίγο ως πολύ, ως Μεσσίας.

Ακολουθεί το πλήρες τηλεγράφημα του, όπως ακριβώς εμφανίζεται στον επίσημο ιστότοπο του Πρακτορείου:

Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού από πολίτες της Θράκης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης αμέσως μετά την επίσκεψή του στα «Θερμοκήπια Θράκης».

Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του δρόμου από όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός και σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του.

Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε περιμέναμε πολύ (sic) ώρα».

Μία γυναίκα τού είπε: «Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη γι αυτά που είπες χθες το βράδυ» (σ.σ. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος).

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους, τούς ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι δεν τον άφηναν να φύγει.

Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει, όπως και έγινε.

Για την ιστορία, οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Θράκη διανεμήθηκαν από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και έχουν την υπογραφή του προσωπικού του φωτογράφου Αντρέα Μπονέτι.

protagon.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]