Δεν πήγε στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Eργασίας η ΡΟΔΟΠΗ. Παρών ο βουλευτής Γ. Στογιαννίδης

30 Νοεμβρίου 201513:00

Την ώρα που είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τα θέματα των απολύσεων και της γενικότερης αναταραχής στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ, η εταιρία απέλυε έναν ακόμη εργαζόμενο.

Όμως η επιχείρησε επέλεξε να μην παραστεί στην τριμερή συνάντηση, στην οποία είχε κληθεί από το Υπουργείο. Στη συνάντηση παρέστησαν οι εργαζόμενοι με τον δικηγόρο τους Κώστα Κουρτίδη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αλλά και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο οποίος χειρίζεται τα εργασιακά θέματα και, επικουρικά, μια εργατολόγος που κάλεσε.

Τελικά οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι η ΡΟΔΟΠΗ αρνήθηκε να πάει. Αυτό προκάλεσε τη δυσφορία των συμμετεχόντων και ειδικά των εργαζομένων που ταλαιπωρήθηκαν για να βρεθούν στην Αθήνα αλλά και την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε από το Υπουργείο να επικοινωνήσει με την εταιρία, λέγοντας ότι δεν μπορεί να καλείται από το Υπουργείο και να απαξιώνει τη συνάντηση χωρίς κάποια κύρωση.

Από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκε, πριν λίγο, και σχετική ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση συμφιλίωσης, στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, ο κ. Νεφελούδης,   με θέμα τις απολύσεις  εργαζομένων από την τοπική γαλακτοβιομηχανία   ΡΟΔΟΠΗ  ΑΕ.  Στη συνάντηση αυτή αρνήθηκαν να προσέλθουν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας.

Στη  ίδια συνάντηση, εκτός του  Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, παρευρέθησαν από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου μαζί με τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Εργατικού  κέντρου  Ξάνθης , ενώ  παρών ήταν και  ο βουλευτής  Ξάνθης κ. Στογιαννίδης Γρηγόρης.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χαρακτηριστική ήταν η απουσία της εργοδοσίας, από τη διαδικασία προσπάθειας να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων, γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση αλλά και την αδιαφορία των εκπροσώπων της εταιρείας απέναντι σε διαδικασίες θεσμοθετημένες σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και την απροθυμία της να δώσει ουσιαστική λύση, σεβόμενη την εργατική νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καυτηρίασαν την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της επιχείρησης, η οποία με απολύσεις προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, ώστε να πάψουν να διεκδικούν με νόμιμους τρόπους  τα  δικαιώματά τους .

Ο βουλευτής Ξάνθης, Στογιαννίδης Γρηγόρης, ζήτησε από τον Γεν. Γραμματέα να καλέσει τηλεφωνικά τον πρόεδρο της επιχείρησης και να του ζητήσει να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις .

Φανερό είναι  από τα οικονομικά στοιχεία,  ότι οι απολύσεις δεν είναι απόρροια της δεινής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, αλλά μία απόπειρα  να τιμωρήσει την συνδικαλιστική δράση, τακτική που βλέπουμε να μεταχειρίζονται ουκ ολίγοι εργοδότες, επικαλούμενοι ωστόσο  «οικονομοτεχνικούς λόγους».

Οι βουλευτές του νομού, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν,  Γιαννακίδης Στάθης και Στογιαννίδης Γρηγόρης,  δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων  έως ότου δικαιωθούν στο αίτημά τους για επιστροφή  των απολυμένων στην εργασία τους και θα αγωνισθούν ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr