Δεν είναι ελληνικός ο Βασιλόπουλος(;)

19 Ιουνίου 201314:54

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όχι μόνον Ελληνική δεν είναι, αλλά αντίθετα, ο πολυεθνικός κολοσσός που την απέκτησε (Delhaize group), ελέγχεται για σκάνδαλο–μαμούθ στην μαρτυρική Σερβία. Σκάνδαλο που αφορά -τι άλλο;- ξεπούλημα τοπικής εταιρείας με σκανδαλώδεις όρους, μίζες και όλα τα συναφή.

Όπως μεταδίδει το spirospero.gr, πρόκειται για την εταιρεία C-Market, που είχε ιδιωτικοποιηθεί μετά την ισοπέδωση της χώρας από τους βομβαρδισμούς, μαζί με άλλες εταιρείες, σε βαρόνο–εκλεκτό της συμμορίας που λυμαίνεται τον δημόσιο πλούτο κατά τα πρότυπα της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Ο Miroslav Miskovic, κάτι σαν τον Μπερεζόφσκι που ο Πούτιν τον έστειλε στον αγύριστο, λίγο μετά την πρόσφατη αλλαγή της κυβέρνησης, συνελήφθη και κρατείται με βαρύτατες κατηγορίες. Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας βλέπετε, αποτελείται από πολιτικούς που αντιστάθηκαν διαχρονικά στο πλιάτσικο της χώρας και όταν ο λαός “ξύπνησε”, τους έκανε εξουσία και προς τιμήν τους, τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Ο ολιγάρχης Miroslav Miskovic κατά την πάγια τακτική, αγόραζε τις εταιρείες ως “αχυράνθρωπος” και τις μεταπωλούσε στους ξένους “επενδυτές” τύπου Delhaize. Η κυβέρνηση της Σερβίας, προς τιμήν της, πάγωσε άμεσα και την διαδικασία εξαγοράς, παρά τις απειλές των “νταβατζήδων” της Ευρώπης που την απειλούν ακόμα και με “ανακοπή της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας”! Όπως έκανε το ΔΝΤ στον Πούτιν όταν άρχιζε να κυνηγά τους Ρώσους ολιγάρχες που άφησαν τον λαό να πεθαίνει από το κρύο και την πείνα.

Δυστυχώς, μία παραδοσιακή αλυσίδα όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκεται πλέον στα ίδια χέρια ιδιοκτησιακά. Πράγμα βεβαίως που αποσιωπάται με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε αυτά τα συκοφαντικά emails για δήθεν “προστασία” που παρέχουμε στην εταιρεία. Τους αφιερώνουμε το παρόν άρθρο και πλέον η ΑΒ Βασιλόπουλος μπαίνει στο “πάνθεον” των “εκλεκτών”. Είτε πουλά παριζάκια με άλογα είτε απλώς παρέχει κέρδη σε εταιρείες τύπου Delhaize που κάνουν μπίζνες με ελεεινά, μισάνθρωπα υποκείμενα τύπου Miskovic. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε κυβέρνηση τύπου Σερβίας, ας αναλάβει ο λαός να τους δείξει την “εκτίμηση” του.

Να κι οι πηγές:

http://olympia.gr/2013/05/15/%ce%b1%ce%b2-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b5%ce%b8%ce%bd/

http://www.bloomberg.com/news/2013-04-11/serbia-halts-talks-with-delhaize-until-probe-into-c-market-ends.html

http://uk.reuters.com/article/2013/05/09/uk-serbia-tycoon-idUKBRE9480XF20130509

http://www.newsrt.co.uk/news/serb-tycoon-indicted-over-privatisation-deal-1710495.html

http://www.bloomberg.com/news/2013-05-09/serb-prosecutor-files-indictment-against-richest-serb-man.html

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr