Δεν έλειψαν τα προβλήματα στην τελευταία Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού. Το βάρος στην ασφάλεια

16 Μαρτίου 201310:30

Δεν ήταν απολύτως ήρεμη η τελευταία Οργανωτική Επιτροπή του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

Τα μέλη των Πληρωμάτων που συνεδρίασαν για τελευταία φορά πριν την παρέλαση, υπό την ηγεσία του Κέντρου Πολιτισμού, το απόγευμα της Παρασκευής, αντιμετώπισαν μια σειρά από μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Υπέρβαση αριθμού μελών σε πλήρωμα προκαλεί ¨πονοκέφαλο”

Το πιο σημαντικό, που απασχολεί τους διοργανωτές, είναι η υπέρβαση του κανονισμού για τον αριθμό των μελών από ένα πλήρωμα της παρέλασης. Πιο συγκεκριμένα, Σύλλογος, που αρχικά είχε δηλώσει 410 στολές, οριακά πάνω από το όριο των 400 μελών που έχει τεθεί, αποκαλύψθηκε ότι έχει τελικά 550 μέλη στο πλήρωμά του. Καθώς έχει αποφασιστεί ότι η υπέρβαση τιμωρείται με υποχρεωτική κατάταξη στην τελευταία θέση της παρέλαση, επικρατεί προβληματισμός.

Το βάρος στην ασφάλεια. Όχι αφρούς, δάδες, ποτά σε ανήλικους

Κατά τα άλλα το τελικό πλάνο και η σειρά των 5 αρμάτων και πληρωμάτων έχει βγει (εικόνα 1), οι ομάδες περιφρούρησης έχουν οριστεί και το βάρος δίδεται στην ασφάλεια. Όχι αφρούς, όχι δάδες, όχι ποτά σε ανήλικους συνιστά η ΔΗΚΕΞ, ενώ οι Κατασκηνωτές φρόντισαν μαζί με κάθε στολή να διανείμουν στους καρναβαλιστές τους και έντυπο οδηγιών για την ασφάλεια και το χάρτη της διαδρομής για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και τάξη, αποσπώντας την επιδοκιμασία των διοργανωτών.

Τέλος, από το Κέντρο Πολιτισμού ρυθμίζουν τις απαραίτητες λεπτομέρειες και για το Harlem Shake που θα βιντεοσκοπηθεί το βράδυ του Σαββάτου, στη Βραδινή Παρέλαση και θα είναι μια ξεχωριστή ατραξιόν. Το ενδιαφέρον όλων φυσικά εστιάζεται στον καιρό,  για τη Βραδινή ή τη Μεγάλη Παρέλαση, αφού το σαββατιάτικο χιόνι δεν ήταν αναμενόμενο.
carnival x parade 2013

Ο Δήμος κατασκεύασε νέα “Καμήλα” για τη Σταυρούπολη

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Ξάνθης ανέλαβε φέτος να κατασκευάσει στο εργαστήριο με τους δικούς του εικαστικούς την καμήλα για το Έθιμο της Σταυρούπολης, που παρουσιάζεται την Καθαρά Δευτέρα, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του σημαντικού θεσμού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr