sigentrosi pe sxoli zeimpek

Δελτίο Τύπου Χ. Ζεϊμπέκ για ΣΕΚΑΠ και κοινοποίηση της απάντησης του Υπ. Ανάπτυξης για τα μηχαμήματα.

16 Ιουλίου 201411:56

Με τίτλο «Το ξεπούλημα της δημόσιας πρέπει να σταματήσει τώρα» ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωση γύρω από το θέμα της ΣΕΚΑΠ μετά την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα των μηχανημάτων που έχουν μπλοκαριστεί στο Τελωνείο.  Η απάντηση του Υπουργείου για το θέμα των μηχανημάτων ΕΔΩ από το γραφείo του Βουλευτή Xουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά και η διάλυση του κοινωνικού κράτους αποτελούν το τρίπτυχο του μνημονιακού σχεδίου, που με συνέπεια υλοποιεί η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά και του Β. Βενιζέλου. Η δήθεν ανάκαμψη της οικονομίας μέσω υποτιθέμενων επενδύσεων ταυτίστηκε με την ασυδοσία, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις επενδυτών και πολιτικού κατεστημένου. Η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα στο σφυρί και ξεπουλάει παραλίες, δάση, κοινωνικά αγαθά, ακίνητα του δημοσίου, υποδομές του κράτους, πυλώνες της οικονομίας κ.α προς όφελος των λίγων και οικονομικά ισχυρών και σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάπτυξης για τους λίγους, που οραματίζεται η κυβέρνηση, αποτελεί η ιδιωτικοποίηση της ΣΕΚΑΠ και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της νέας διοίκησης.

Το εξαιρετικά χαμηλό κόστος αγοραπωλησίας προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και υποψίες αλλά μέχρι σήμερα ουδείς από τους εμπλεκόμενους δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ εξακολουθούν να κρατούν στο σκοτάδι τα σχετικά έγγραφα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ ακόμη και μετά από το σχετικό κοινοβουλευτικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ίδιοι που οδήγησαν τα συνεταιριστικά εργοστάσια της περιοχής στην ιδιωτικοποίηση ή το οριστικό κλείσιμο πριν την κρίση, ολοκληρώνουν το καταστροφικό τους έργο μέσα στην κρίση με το πρόσχημα της δήθεν προσέλκυσης επενδύσεων.

Παράλληλα οι μνημονιακές ανατροπές στα εργασιακά παρείχαν στη νέα εργοδοσία το κατάλληλο πλαίσιο για τη στοχοποίηση των εργαζομένων. Περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις, απολύσεις, δικαστικές διαμάχες ταλάνισαν την πρώην συνεταιριστική καπνοβιομηχανία καθ’ όλη τη χρονιά με την υψηλότατη ανεργία να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης στις διαθέσεις της εργοδοσίας. Οι αγώνες των εργαζόμενων λοιδορήθηκαν από τους υπερασπιστές του πολιτικού κατεστημένου σε μια μάταιη προσπάθεια να μας πείσουν πως για τα αδιέξοδα της εταιρείας ευθύνονται αποκλειστικά οι εργαζόμενοι και κανένας άλλος.

Το ξήλωμα και η μεταφορά τεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 15.000.000 ευρώ αποτέλεσε τη σημερινή “επενδυτική” κίνηση της νέας διοίκησης, απαξιώνοντας ακόμη περισσότερο το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ. Πληθώρα περιουσιακών στοιχείων πολλαπλάσιας αξίας σε σχέση με το τίμημα των 5.000.000 ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας, έχουν περάσει στην κυριότητα του “επενδυτή” προς ικανοποίηση των συμφερόντων του. Μετά από τη νέα ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πάγιο κεφάλαιο στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και το μέλλον της επιχείρησης η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα κινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες καθώς η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει τα προβλεπόμενα έγγραφα και στοιχεία.

Οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας προωθούν το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας τη στιγμή, που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αγωνίζεται για την επιβίωση του. Η γονατισμένη από τις μνημονιακές πολιτικές κοινωνία δεν πρόκειται να συγχωρήσει τα εγκλήματα της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους. Η ενότητα και ο αγώνας του κόσμου της εργασίας ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος και θρησκείας θα οικοδομήσει μια κοινωνία στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο άνθρωπος και οι κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων και οικονομικά ισχυρών.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr