Δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

11 Δεκεμβρίου 201612:48

Η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου που θα προσφέρει χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ασφάλεια δικαίου σε διασυνοριακούς επενδυτές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε.

Η Επιτροπή παρουσίασε ένα σύνολο ευρωπαϊκών κανόνων για την αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας των επιχειρήσεων και προτείνει την ανάπτυξη προληπτικών μηχανισμών, που θα αποκαθιστούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα αποτρέπουν την πτώχευσή τους.

Προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου που θα προσφέρει χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ασφάλεια δικαίου σε διασυνοριακούς επενδυτές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε..

Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά, θεσμοθετείται η παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους επιχειρηματίες, δεδομένου ότι θα απαλλάσσονται από τα χρέη τους μετά από 3 έτη κατ’ανώτατο όριο και θα αποφεύγονται οι χρονοβόρες και δαπανηρές δικαστικές διαδικασίες.

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο στα αγγλικά : 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr