Δακρυγόνα στην πορεία των συνταξιούχων(video)

3 Οκτωβρίου 201615:18

Η πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Κοτζιά έφτασε κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να περάσουν από τον κλοιό των αστυνομικών για να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να μετακινήσουν μία κλούβα των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να ρίχνουν δακρυγόνα προκειμένου να αναγκάσουν τους συνταξιούχους να αποχωρήσουν από το σημείο.

Λίγο αργότερα και αφού επέστρεψε η ηρεμία στο σημείο, υπήρξε τηλεφωνική επαφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους και του ζήτησε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Oι συνταξιούχοι έκαναν πορεία σε μια προσπάθει να αντιδράσουν στο νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Όπως επεσήμαναν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα -όλα τα προηγούμενα χρόνια ως εργαζόμενοι- εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η Ιστορία με μαύρα χρώματα.

Οι συνταξιούχοι κάλεσαν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις», ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων». 

«Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν.

iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr