Δ.Ε.Υ. ΑΒΔΗΡΩΝ: Ζητά από τους καταναλωτές σωστή διαχείριση νερού

1 Ιουνίου 201600:33

Με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΑ, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε από κοινού για την ορθή διαχείριση του πόσιμου νερού, προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα στην επάρκειά του. Παρακάτω προτείνουμε απλά μέτρα που μπορεί κάθε νοικοκυριό να εφαρμόσει με στόχο την οικονομία στην κατανάλωση του νερού.

• Ποτίζουμε τους κήπους με σταγονίδια και όχι με λάστιχο.
• Ποτίζουμε νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ και όχι τις ώρες υψηλής θερμοκρασίας, ώστε να μην εξατμίζεται μεγάλη ποσότητα νερού.
• Δεν αφήνουμε ανοιχτή τη βρύση κατά το πλύσιμο πιάτων, το βούρτσισμα δοντιών και το ξύρισμα.
• Δεν αφήνουμε το λάστιχο να τρέχει όταν πλένουμε αυλές, μπαλκόνια και αυτοκίνητα.
• Ελέγχουμε συχνά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις μας για ενδεχόμενες διαρροές και τις επιδιορθώνουμε άμεσα.
• Ενημερώνουμε άμεσα τη ΔΕΥΑΑ σε περίπτωση που διαπιστώσουμε διαρροή σε κάποιο κεντρικό δίκτυο.

Ειδικότερα στις παραλιακές περιοχές του Δήμου μας, των οποίων ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα το καλοκαίρι, συνιστούμε αποφυγή ποτίσματος και υπερκατανάλωσης κατά τις ώρες αιχμής (17:00-22:00). Σε περίπτωση που αυτό δε γίνει σεβαστό και παρατηρηθούν φαινόμενα λειψυδρίας, η ΔΕΥΑΑ πρόκειται να προβεί σε προγραμματισμένες διακοπές της υδροδότησης.

Το προσωπικό της επιχείρησης θα είναι όπως πάντα σε διαρκή επιφυλακή για να επιλυφθεί οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Πιστεύοντας σε μια αρμονική συνεργασία, ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας και αυτό το καλοκαίρι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr