Δ. Μπένης: «Έχουμε κάνει λάθη και γι’ αυτό δεν μας ψήφισαν. Είχα υποβάλλει παραίτηση από τις 17-3»

9 Ιουνίου 201421:30

Στη διαπίστωση ότι έγιναν λάθος εκτιμήσεις από την πλευρά του συνδυασμού του και τον ίδιο στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι οποίες οδήγησαν στην αποτυχία να περάσει στο δεύτερο γύρο, κατέληξε, ο Δημήτρης Μπένης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Μιλώντας στο Social του Καναλιού 6, το βράδυ της Παρασκευής ο Αντιδήμαρχος του Δήμου και επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “προφανώς κάτι έχω κάνει λάθος αφού δεν μας ψήφισε ο κόσμος” εξηγώντας τις αιτίες της εκλογικής επίδοσης. Όπως ανέφερε δεν είχε εκτιμηθεί σωστά  ο ρόλος των δύο μικρών συνδυασμών Τσιακίρογλου και Καμαρίδη. “Είχαμε υπολογίσει ότι θα φθείρουν τους συνδυασμούς Δημαρχόπουλου και Πούλιου, όπως και έγινε αλλά πήραν και ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών, δεν το είχαμε υπολογίσει σωστά”, σημείωσε ο Δ. Μπένης εξηγώντας τα ποσοστά τους, που στέρησαν από τον ίδιο τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο, κατά μία έννοια.

“Ήταν λάθος να έχουμε πρόγραμμα και θέσεις, κανείς δεν ασχολήθηκε”

Παράλληλα σημείωσε ότι “Ήταν λάθος να ασχοληθούμε τόσο πόλυ με το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Κανείς άλλος δεν είχε και κανείς από τους πολίτες δεν ασχολήθηκε με το πρόγραμμα, όπως αποδείχτηκε”. Τέλος στο επίμαχο ζήτημα της στελέχωσης του συνδυασμού του και την απουσίας στελεχών που είχαν καλές επιδόσεις στο συνδυασμό Δημαρχόπουλου σημείωσε ότι “ήταν επιλογή μας να μην έχουμε υποψήφιους από την απερχόμενη παράταξη Στυλιανίδη” καθώς η παράταξή του επιχειρούσε να έχει νέα χαρακτηριστικά όπως επιλογή του ανέφερε πως ήταν να μην εμφανιστεί τις παραμονές των εκλογών στο Δροσερό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

“Είχα υποβάλλει παραίτηση από τις 17 Μαρτίου αλλά δεν έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο”

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το επίμαχο θέμα της παραίτησής του από τη θέση του Αντιδημάρχου, αποκάλυψε για πρώτη φορά ΄οτι ο ίδιος είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τις 17 Μαρτίου στο Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος δεν την έκανε αποδεκτή, όπως και καμία άλλη καθώς δεν θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία του Δήμου ενόψει εκλογών . Εξέφρασε όμως και το παράπονό του γιατί αρκετοί ασχολήθηκαν με τη δική του παραίτηση και , σε κάποιο βαθμό και του Μ Φανουράκη που ήταν στο συνδυασμό Πούλιου, τη τη στιγμή που σχεδόν όλες οι θέσεις ευθύνης στο Δήμο ανήκαν  σε υποψήφιους των εκλογών. Ειδικότερα ανέφερε ότι ο ίδιος απέφυγε οποιαδήποτε επαφή με το κοινό και σημείωσε ότι το ρόλο αυτό ανέλαβε άτυπα ο Νίκος Σπυριδόπουλος, τον οποίο και ευχαρίστησε δημόσια.

Τέλος σε ότι αφορά στη στάση του στο δεύτερο γύρο και σχολιάζοντς την παρουσία μελών του συνδυασμού του στον εκλογικό κέντρο Πούλιου, πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν δέσμευσε και δεν μίλησε ποτέ στην παράταξή του θεωρώντας ότι τα μέλη της ήταν ελεύθερα να στηρίξουν όποιον θέλουν, ενώ για τον εαυτό του είπε πως είχε μόνο μία ψήφο που ήταν μυστική.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr