Χριστουγεννιάτικη Μουστάρδα Κέρκυρας

30 Δεκεμβρίου 201418:52

Η μουστάρδα της Κέρκυρας δεν είναι μια συνηθισμένη μουστάρδα!

Η μοστάρντα ντόλτσε περιέχει φρούτα, αρωματικά, κρασί, σιναπόσπορο αν την δοκιμάσεις θα γνωρίσεις μια ξεχωριστή γεύση και χρήση του κυδωνιού που ταιριάζει τέλεια με την γαλοπούλα και τα κρεατικά των Χριστουγέννων.

Θυμήσου να την δοκιμάσεις με αλλαντικά!

moustarda

Υλικά

  • 1 κυδώνι
  • 1 μήλο
  • 250 ml. κρασί γλυκό λευκό
  • 200 ml. κρασί Chardonnay
  • 1 φύλλο φασκόμηλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη πικάντικης μουστάρδας
  • ½ κουταλιά της σούπας σιναπόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού και νεραντζιού

moustarda

Εκτέλεση

Κόβουμε το κυδώνι σε μικρά κομμάτια με την φλούδα του και το βάζουμε να βράσει με το Chardonnay.
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε το μήλο καθαρισμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια και αυτό.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να γίνουν σαν πολτός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον κρασί μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Αφαιρούμε το φύλλο του φασκόμηλου.Στο γουδί σπάμε τον σιναπόσπορο προσθέτοντας το ξύδι να γίνει σαν πολτός και το προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Διατηρείστε την στο ψυγείο.

Αναδημοσίευση από το Funky Cook

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr