Χωρίς σχολικά μέχρι τη Δευτέρα: Συμφωνία σε όλα με το ΚΤΕΛ αλλά η κυβέρνηση ξέχασε να βγάλει ΦΕΚ για τις μεταφορές!

10 Σεπτεμβρίου 201317:48

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια της Ξάνθης μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη, των μεταφορέων, των υπηρεσιακών παραγόντων και γονέων ήταν πολύωρη και διήρκεσε μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης. Είχε προηγηθεί η πρωινή Συνέντευξη Τύπου ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ όπου είχε διαμηνυθεί ότι αν δεν λυθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν οι σχολικές μεταφορές δεν θα ξεκινούσαν.

Τελικά, μετά από  συνεννόηση που υπήρξε, η συζήτηση οδήγησε σε πλήρη συμφωνία μεταξύ Αντιπεριφέρειας και ΚΤΕΛ, δεδομένου ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν νέες καταβολές ενώ οι διαφορές με το Τμήμα Εντελλομένων, ξεπεράστηκαν με την παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας και υπήρξε η συμφωνία ότι το ΚΤΕΛ θα υπογράψει την παράταση της σύμβασης μεταφοράς των μαθητών με βάση όσα ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση. Όμως όλοι υπολόγιζαν χωρίς την Κυβέρνηση, αφού καθυστέρησε να δημοσιεύσει σε ΦΕΚ τη σχετική ΚΥΑ και έτσι δεν μπορεί να γίνει καμία υπογραφή στη χώρα για να ξεκινήσουν οι μεταφορές. Αυτές, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης θα γίνουν προσωρινά για την τρέχουσα εβδομάδα με τα λεωφορεία της γραμμής !

Φ. Καραλίδης: Συμφωνία σε όλα με το ΚΤΕΛ, απέχουν πανελλαδικά τα ΤΑΞΙ

«Θα δοθεί παράταση της σύμβασης με βάση τα δεδομένα της νεας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αλλά δεν μπορεί να γίνει .Οι μεταφορές θα γίνουν με τα τακτικά δρομολόγια για τις πρώτες μέρες ενώ ο καθορισμός των διαδρομών με βάση τις ορθολογικές ανάγκες των σχολείων και τις προβλέψεις της νέας ΚΥΑ, θα εγκριθεί την Πέμπτη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας» αναφέρει ο Αντιπεριφεριεάρχης Φώτης Καραλίδης.

Σε ότι αφορά στις διαφορές που υπήρξαν μεταξύ της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και των μεταφορέων του ΚΤΕΛ, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες διαφορές αλλά επιτεύχθηκε ουσιαστική συμφωνία για τα νέα δρομολόγιο και για αλλαγές υπέρ του Δημοσίου αλλά και υπέρ του Μεταφορέα, όπου υπήρχαν ζητήματα βατότητας του οδικού δικτύου, ώστε όλα αυτά να αποκατασταθούν.

«Τακτοποιήσαμε τις εκκρεμότητες που είχαμε, αφού εξαιρέσαμε τις όποιες διαφορές υπάρχουν, ενώ στις 3 μ.μ. εκδόθηκε ήδη η επιταγή των 200.000 ευρώ που είχε δεσμευτεί από τον Ιούλιο» είπε ο Φώτης Καραλίδης που έκανε λόγο για καλή διάθεση από όλες τις πλευρές που με πνεύμα ευθύνης όλων των εμπλεκομένων τα προβλήματα λύνονται και δεν διαιωνίζονται. «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και το ΚΤΕΛ για τη συμφωνία που είχαμε και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις»

Θ. Γεωργιάδης: Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας, αλλά περιμένουμε το ΦΕΚ

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία και την κατανόησή του και επανέλαβε ότι παρότι υπήρξε συμφωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιεύσει σε ΦΕΚ τη νέα ΚΥΑ ώστε να υπογραφεί η σύμβαση. Δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, και προανήγγειλε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν τις επόμενες μέρες για τα νέα δρομολόγια που θα ισχύσουν.

Οι περικοπές που υπήξαν και το ΚΤΕΛ θεωρεί άδικες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, θα επανεξεταστούν. «Είμαστε ικανοποιημένοι απο τη συμφωνία που έγινε και από τη λύση της διαφορά που υπήρχε με το Τμήμα Εντελλομένων και πιστεύω ότι σύντομα το ζήτημα θα έχει  λήξει οριστικά» ανέφερε σχετικά ο Θέμης Γεωργιάδης.

Στάση αναμονής από τα ΤΑΞΙ

Τη νέα ΚΥΑ δεν αποδέχονται οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ που έχουν διαφωνίες και αδικίες εις βάρος της Επαρχίας και δεν θα γίνουν οι μεταφορές με τα ΤΑΞΙ μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Εφόσον το Υπουργείο ρυθμίσει τις εκκρεμότητες που  υπάρχουν τότε όλα ξεκινούν κανονικά» είπε ο Φώτης Καραλίδης, αναφερόμενος στα ΤΑΞΙ.

ΚΤΕΛ 3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr