Οι «χωρίς μεσάζοντες» δεν πτοούνται από το «κυνηγητό». Κοσμοσυρροή στη νέα διάθεση στην Ξάνθη

19 Οκτωβρίου 201420:00

Το νόμιμο και ηθικό φαίνεται ότι κατάφεραν να πραγματώσουν οι κινήσεις που διοργανώνουν τις δράσεις διάθεσης προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη. 2014-10-19 09.51.51Μετά την αλλαγή του νομικού πλαισίου που είχε προφανη στόχο να θέσει εκτός νόμου τις πρωτοβουλίες για διάθεση ποιοτικών προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πολίτες, σε προσιτές τιμές, το κίνημα αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα σε όλη την πόλη.

Όμως στην Ξάνθη η λύση βρέθηκε από τους ανθρώπους του κινήματος και έτσι την Κυριακή διατέθηκαν μια σειρά απο προϊόντα σε ιδιωτικό και όχι κοινόχρηστο χώρο, με ηλεκτρονικές παραγγελίες και όλα τα νόμιμα παραστατικά, με απολύτως νόμιμο τρόπο. Η διάθεση έγινε δίπλα στο πάρκο του ΑΟΞ, ώστε να μην μετακινηθεί από το συνηθισμένο χώρο διοργάνωσης και η συμμετοχή του κόσμου ήταν όπως πάντα πολύ μεγάλη.

2014-10-19 09.31.252 τόνοι από ολόφρεσκα ψάρια, κεφάλια, από τη Λίμνη Βιστωνίδα διατέθηκαν προς 3 ευρώ το κιλό, αρκετοί τόνοι από εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο διατέθηκαν προς 17 ευρώ/5κιλο, διάφορα τοπικά προϊόντα όπως πατάτες και κρεμμύδα, αλεύρι, χαρτικά και άλλα είδη.

Ικανοποίηση του εθελοντές των κινήσεων

Όπως ανέφερε το μέλος της πρωτοβουλία Αιμιλία Ικονιάδου, η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάρα πολύ καλή, οι τιμές πολύ προσιτές και οι δύο κινήσεις – Ομάδα δράσης Ξάνθης «χωρίς μεσάζοντες» και Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης- προσαρμόστηκαν απόλυτα στο νομικό πλαίσιο και έδωσαν την ευκαιρία στους καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr