Χωρίς καθηγητές έχει μείνει το Καστελλόριζο

10 Οκτωβρίου 201316:43

Υπολειτουργούν λόγω έλλειψης καθηγητών το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καστελλορίζου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους του νησιού.

Λόγω μάλιστα της κατάστασης που επικρατεί οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα σε κατάληψη, ευελπιστώντας ότι έτσι θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Για το ίδιο θέμα, ο δήμος Καστελλορίζου, ζητά με επιστολή του την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, αναφέροντας σε σχετική επιστολή του, που κοινοποίησε και στον υπουργό Παιδείας τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,

Αναγκαζόμαστε σαν δήμος να σας ενοχλήσουμε για μια ακόμη φορά για ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δώ στο ακριτικό Καστελλόριζο και αναρωτιόμαστε εάν για κάθε πρόβλημα που προκύπτει στο νησί μας, θα πρέπει πάντα να ζητάμε βοήθεια και επίλυση των προβλημάτων από τον πρωθυπουργό, τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες αδυνατούν να μας βοηθήσουν. Ο λόγος για τον οποίο αναγκάζομαι να σας στείλω αυτή την επιστολή, είναι το μεγάλο και πολύ σοβαρό πρόβλημα που επικρατεί στο Γυμνάσιο και τις λυκειακές τάξεις εδώ στο Καστελλόριζο, στο οποίο φοιτούν 17 μαθητές. Από ότι με ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Μεγίστης, το υπουργείο έστειλε με μεγάλη καθυστέρηση γυμναστή, καθηγητή Αγγλικών, καθηγητή Γαλλικών, καθηγητή Καλλιτεχνικών, Οικονομολόγο και, άκουσον άκουσον, έστειλαν στο σχολείο μας Φιλόλογο στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης, σε ένα νησί που εξυπηρετείται από έναν και μόνο γιατρό και σε περίπτωση επιπλοκής της εγκυμοσύνης της κυρίας αυτής, αναρωτιέμαι ποιος θα πάρει την ευθύνη. Ο υπουργός Παιδείας; Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης; Ποιος;

Αυτή τη στιγμή είναι κενές οι θέσεις του Φιλόλογου (3 θέσεις), του Μαθηματικού (2 θέσεις), του Φυσικού (1 θέση), του Πληροφορικού (1 θέση) και του Θεολόγου (1 θέση). Διευκρινίζουμε ότι οι καθηγητές που τοποθετούνται στο σχολείο διδάσκουν και στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις.

Είναι δυνατόν να έχουν καλύψει τα κενά των ξένων γλωσσών και των Εικαστικών και να μην υπάρχει φιλόλογος να διδάξει στα παιδιά Ιστορία και Αρχαία Ελληνικά; Με ποια κριτήρια, κύριε Υπουργέ, γίνονται οι τοποθετήσεις καθηγητών στα κενά που σας δίνει ο εκάστοτε προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης; Εμείς από ότι πληροφορηθήκαμε από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκη, μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και από εμένα αλλά και από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, είναι ότι εκείνοι έχουν κοινοποιήσει στο υπουργείο σας τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα του υπουργείου σας να καλυφθούν οι θέσεις.

Για ποιο λόγο δεν καλύπτονται τα κενά στα σχολεία, όχι μόνο τα δικά μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί; Κάποιος από το γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου εμμέσως πλην σαφώς μας άφησε το υπονοούμενο να στείλουμε τα παιδιά μας σε φροντιστήριο. Μα πως είναι δυνατό, τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθηγητές στο νησί να υπάρχουν και φροντιστήρια; Αυτή είναι η δωρεάν παιδεία που παρέχει το κράτος στους Έλληνες; Πως θα συναγωνιστούν τα παιδιά μας στις Πανελλήνιες εξετάσεις τα παιδιά άλλων περιοχών της Ελλάδος που φοιτούν σε σχολεία με καθηγητές, που έχουν πρόσβαση σε φροντιστήρια ή και σε ιδιωτικά σχολεία ακόμη; Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να ακουστεί το πρόβλημα των 17 μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μεγίστης; Να το κοινοποιήσουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να ασχοληθούν και με τα προβλήματα της Παιδείας και να αφήσουν για λίγο κατά μέρος το θέμα της Χρυσής Αυγής; Δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή το πρόβλημα της Ελλάδας. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, με τα οποία όμως δεν ασχολείται κανείς.

Κύριε Υπουργέ, οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Μεγίστης ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου κατάληψη του σχολείου προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Ευελπιστούμε ότι θα ασχοληθείτε προσωπικά με το θέμα και να λειτουργήσει το σχολείο μας κανονικά το συντομότερο δυνατόν. Τα παιδιά αυτά με τις οικογένειές τους είναι αυτοί που κρατάνε τον τόπο ελληνικό και δίνουν ζωή στο νησί μας. Εάν κάθε οικογένεια αναγκαστεί να φύγει λόγω των προβλημάτων αυτών, το νησί θα ερημώσει. Είμαστε Έλληνες πολίτες, φορολογούμαστε όπως τους Έλληνες της υπόλοιπης Ελλάδας και συμβάλλουμε και εμείς ώστε ανταποδοτικά, μέσω της φορολογίας, να δικαιούμαστε δωρεάν δημόσια Παιδεία.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Μεγίστης
Ασβέστης Νικόλαος».

Πηγή : newpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr