Χωρίς ίντερνετ το 2014 ο οικισμός Γέρακα, 10 χιλιόμετρα από την Ξάνθη ! Με στικάκια οι κατοικοι…

5 Δεκεμβρίου 201409:30

Την εντύπωση ότι το ίντερνετ είναι ένα είδος πολυτελείας φαίνεται ότι έχουν στον ΟΤΕ, το 2014.

Ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών στην Ελλάδα, όπου συμμετέχει το Δημόσιο, που διαφημίζει με υπέρογκες εκστρατείες τις υπηρεσίες του στην τηλεόραση, αδυνατεί να καλύψει με ίντερνετ ένα οικισμό που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Ξάνθη.

gerakas diastavrosi50 οικογένειες που ζουν στον οικισμό, αρκετές από τις οποίες είναι νέα ζευγάρια, αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και δαπανούν τεράστια ποσά για να εξυπηρετούνται από ασύρματα στικ, χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι ταχύτητες και η πρόσβαση, είναι προβληματικά. Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί πάρα πολές φορές στον ΟΤΕ, αλλά μέχρι στιγμής συναντούν αδιαφορία !

Όλοι οι κάτοικοι έχουν ανάγκη προσβασης στο ίντερνετ !

Όπως σημειώνει ο Αντώνης Πρωτόπαπας, συνταξιούχος που ζει εδώ και χρόνια στον οικισμό του Γέρακα, στο δρόμο Ξάνθης-Δράμας, το ίντερνετ δεν είναι ούτε είδος πολυτελείας ούτε απευθύνεται μόνο στους νέους , αφού όλος ο πληθυσμός έχει ανάγκη την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να εκμεταλευτεί της υπηρεσίες που παρέχει.

gerakas pinakida xanthiΜάλιστα, ενώ η κόρη και τα εγγόνια του βρίσκονται στις ΗΠΑ, ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί μέσω Skype ή να έχει πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες, αφού μόλις 10 χιλιόμετρα από την Ξάνθη, δεν υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ.

Πρόκειται για μόνιμους κατοίκους, σε μια περιοχή πολύ κοντά στην πρωτεύουσα του νομού, όπου το ίντερνετ θεωρείται είδος πολυτελείας. Και αν συμβαίνει αυτό τόσο κοντά στην πόλη, μπορεί να φανταστεί κανείς τι προβλήματα υπάρχουν στους πιο απομακρυσμένους ορεινούς οικισμούς !

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr