Χωρίς άδεια λόγω πυρασφάλειας το Υπαίθριο Αμφιθέατρο. Χωρίς παραστάσεις αν δεν εξασφαλίσει πιστοποιητικό ο Δήμος !

27 Ιουνίου 201414:00

Το θέμα της έλλειψης άδειας λειτουργίας για το Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης προέκυψε μετά την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους Δήμους και την εναρμόνιση που επιχείρησε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

Από το Δήμο της Ξάνθης η χρήση έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Μανώλης Φανουράκηςς ανέφερε ότι ο χώρος δεν διαθέτει Άδεια ενώ δεν υπάρχει πιστοποιητικό και ενεργητικής πυρασφάλειας.

Προσπάθειες του Δήμου αλλά…

AMFITHEATRO THERINO EISODOSΓια να παρακαμφθεί το πρόβλημα ο Δήμος , στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έκανε την παραχώρηση «άδειας παραστάσεων» που δίνει το δικαίωμα να διοργανωθούν περίπου 40 παραστάσεις σε ένα χρόνο, όμως για να ενεργοποιηθεί αυτό απαιτείται να ολοκληρωθεί σχετική γνωμάτευση μηχανικού για την πυροπροστασία και την ασφάλεια του χώρου.

Ο Δήμος έχει αναθέσει τη σχετική υπηρεσία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί.

Θα αρχίσουν να ακυρώνονται οι παραστάσεις μέχρι να εξασφαλιστεί άδεια

Η πρώτη προγραμματισμένη παράσταση έχει προγραμματιστεί στο τέλος του μήνα και στην περίπτωση που η διαδικασία μέχρι τότε δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο Μανώλης Φανουράκης αναφέρει ότι το Κέντρο δεν θα μπορέσει να παραχωρήσει το χώρο.

Οι μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν μετά το ατύχημα σε Λούνα Παρκ της Αττικής, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αυστηροποιήσει το πλαίσιο ελέγχου για Δήμους, κυρίως σε ότι αφορά στις Παιδικές Χαρές και στους χώρους συνάθροισης. Από το Κέντρο Πολιτισμού ζητήθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο να αναλάβει με δικούς του πόρους να αναθέσει τη μελέτη, για λόγους συντομίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ετσι οι φίλοι του θεάτρου θα περιμένουν το Δήμο Ξάνθης, μέχρι να ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία και να επιτραπούν οι παραστάσεις στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο.

AMFITHEATRO THERINO

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr