Χοιρινό φιλέτο σε αρωματική κρούστα

19 Μαΐου 201312:00

Κάτι σαν σνίτσελ, αλλά πιο μυρωδάτο.

Συστατικά

4 χοιρινά φιλέτα
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι κρασί (έβαλα λευκό, αλλά ίσως να ‘ναι ωραίο και το κόκκινο)
2 κουτ. της σούπας ρίγανη
2 κουτ. της σούπας τριμμένο δεντρολίβανο
2 κουτ. της σούπας τριμμένο θυμάρι
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
Λίγο φασκόμηλο
2 αβγά
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής συνταγής

Σε μια γαβάθα ή τάπερ ανακατεύουμε το κρασί με τα αρωματικά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Bάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες ή και για όλη τη νύχτα.
Χτυπάμε τα δύο αβγά και ρίχνουμε εκεί τα φιλέτα μαζί με το μίγμα του κρασιού.
Αφού καλυφθεί καλά το κρέας, το περνάμε μέσα από τη φρυγανιά (που την έχουμε απλώσει σε ένα μεγάλο πιάτο) και το γυρίζουμε για να σκεπαστεί απ’ όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και, αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα, πιέζοντάς τα καλά, μέχρι να ψηθούν και να κάνουν κρούστα.

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr